Foto: EPA

dalji angažman zavisi od doktora

DULE SE ODREKAO PLATE, JER NE MOŽE DA RADI: Vujošević ne želi novac kada nije na klupi

Selektor Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema neće moći da vodi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Finske 13. septembra i tri dana kasnije protiv Češke

Košarka
> 18:18h

Trofejni stručnjak čeka na transplantaciju bubrega, pa je odlučio da se odrekne dela primanja koja mu pripadaju po ugovoru sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine.

– Sada je već jasno da Duško Vujošević neće voditi našu reprezentaciju na narednim mečevima kvalifikacija protiv Finske i Češke zbog zdravstvenih problema. On mi je rekao da ne želi novac, odnosno ratu iz ugovora za septembar jer neće biti na klupi našeg tima. To nije raskidanje ugovora, već jednostavno ne želi da uzima novac kad nije deo ekipe - rekao je direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

Vujoševićev dalji angažman na klupi "zmajeva" zavisiće od njegovog zdravstvenog stanja nakon što mu bude odrađenja transplantacija bubrega u Turskoj.

Reprezentativci BiH u Sarajevu će se okupiti 3. septembra i početi pripreme za nastavak kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.

Kurir sport / SportSport.ba