icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Biljana Roganović

neslavna brojka

TOKOM 72 SATA 86 POVREĐENIH NA DANIMA ŠLJIVE U BLACU! Jedan od njih dobio BOKSER U GLAVU tokom koncerta Ace Lukasa!

Objavljeno: 29.08.2018. 13:30h

 

BLACE- Za tri dana trajanja tradicionalne blačke manifestacije „Dani šljive“ komunalci su izbacili 70 tona smeća, a Domu zdravlja u Balcu i Hitnoj službi javilo se 86 osoba usled povreda u tučama i zbog alkohola.


 

Policija je mnogo više intervenisalo nego prethodnih godina. U Blacu je 5. 000 stanovnika, a tokom manifestacije kroz ovu sredinu prošlo je više od 100.000 posetilaca.

 

"Samo jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. Njega je u tuči, prvog dana, tokom koncerta Ace Lukasa udarilo lice bokserom i ima naprsnuće lobanje. Zbog povreda je prebačen u Niš, a zatim u Beograd. Ostale osobe imale su lake telesne povrede, ili tegobe usled pijanstva", potvrđeno nam je u Domu zdravlja Blace.

 

Oni dodaju da su ekipe Hitne pomoći intervenisale na terenu svega šest puta, jer su se sve osobe za pomoć odmah javljale Domu zdravlja koji je nedaleko do cetra Blaca gde se održavala manifestacija.

 

Pored policije i Hitne službe pune ruke posla imalo je i Javno komunalno preduzeće Blace. Oni su sakupili za tri dana sedam kamiona smeća, odnosno oko 70 tona.

foto: Biljana Roganović

"Prvog dana zabeležena je najveća posećenost manifestacije i tada je tokom noći sakupljeno više od 35 tona smeća. najmanje je bilo poslednjeg dana, odnosno u nedelju kada je napunjen samo jedan kamion", kazali su nam u JKP Blace.

 

Ova manifestacija se tradicionalno održala 16. put. Pored celodnevnog programa, posećenost je povećana koncertima. Prve večeri pevali su Amadeus bend i Aca Lukas, druge večeri Goca Tržan i Dejan Petrović sa Big bendom, a poslednje večeri nastupala je rok grupa Van Gog.


Kurir.rs/B.R./Foto: B. R.

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!