Foto: Damir Dervišagić

BRAVO

BEOGRAĐANI OBELEŽAVAJU ROĐENDAN NEBOJŠE GLOGOVCA: Na Studentskom trgu zakazana projekcija USTAVA RH!

Pop kultura

Besplatan putujući letnji bioskop na otvorenom Filmstreet će sutra obležiti 49. rođendan pokojnog glumca Nebojše Glogovca.

Preko društvenih mreža ova organizacija poziva sve ljude da dođu na Studentski trg u 20.30 časova i pogledaju film "Ustav Republike Hrvatske".

"Ustav RH" prati živote nekoliko komšija koji, osim zgrade u središtu Zagreba u kojoj žive, nemaju ništa zajedničko. U središtu priče je profesor Vjeko, koji noću odlazi u šetnje gradom obučen kao žena, a živi s bolesnim ocem.

Nakon što ga jednom prilikom pretuče grupa mladića, počne ga negovati komšinica, medicinska sestra čiji je muž policajac Srbin, dobrovoljac Domovinskog rata.

Uskoro preuzima i brigu oko Vjekova oca, ali zauzvrat želi da on pomogne njenom suprugu da pripremiti ispit iz Ustava Hrvatske.

Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. godine, gde je nagrađen Grand Prize of the Americas, ova Grlićeva "ljubavna priča o mržnji" osvojila je pedesetak nagrada.

foto: Damir Dervišagić/Printscreen

Besplatni letnji filmski festival na otvorenom – Fimstreet je ove godine okupio preko 20.000 posetilaca. Osmu godinu za redom pretvorio je beogradske ulice, trgove, parkove i pijace, kao mesta najzanimljivijih priča iz života najrazličitijih ljudi, u teatre na otvorenom. „Amrel za dve persone“ samo je jedno od ostvarenja izvedenih pod otvorenim nebom, a ispraćeno je ovacijama gledalaca.

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić