icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: printscreen Vijesti.me, printscreen Vijesti.me

pokreću vojnu idnustriju!

MAŠALA! STIGAO MAŠAN: Crnogorci proizveli svoje prvo oklopno vozilo! (FOTO)

PODGORICA - U kasarni "Masline" u Podgorici predstavljeno je oklopno vozilo MAŠAN, koje je proizvela bjelopoljska fabrika "Montenegro Armor Grup".

Objavljeno: 29.08.2018. 17:41h

 

Promociji su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sa saradnicima.


MAŠAN je projektovan kao ekonomično rešenje. Vozilo poseduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.

 

"Koncept oklopnog vozila MAŠAN prvi put je prezentovan pre godinu dana, posle čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora.

foto: printscreen Vijesti.me, printscreen Vijesti.me

"Montenegro Armor Grup" je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

foto: printscreen Vijesti.me, printscreen Vijesti.me

Filipović se zahvalio predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela. On je napomenuo da je pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprediti sektor odbrane.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!