Foto: Profimedia

pomoć grada

NOVI SAD DAJE SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Za pokretanje biznisa od 150.000 do 400.000 dinara

Srbija

Grad Novi Sad raspisao je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje na teritoriji Grada u 2018.godini. U pitanju je jednokratna pomoć osobama koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a žele da pokrenu svoj biznis.

"Ovo je poslednji konkurs Nacionalne službe za ovu godinu, sve prethodne smo već realizovali", rekao je Tanjugu, Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se nezaposlenima sa evidencije NSZ u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preuzetništva, a dodeljuju se jednokratno u iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od delatnosti i visine troškova koji se ulažu u biznis.

"Verujemo da će interesovanje biti veliko", ističe Radojević i poziva sugrađane da što pre podnesu svoje ideje za posao.

Ko dobije ova sredstva, u obavezi je da delatnost za koju je dobio novac, obavlja najmanje 12 meseci.

Postoji mogućnost i da se nekoliko nezaposlenih lica udruže i da svako od njih ima pravo da aplicira za dobijanje jednokratne pomoći za samozapošljavanje.

Uslovi za podnošenje zahteva za dodelu subvencija su da lice ima biznis plan i da je prijavljeno na evidenciji NSZ najmanje mesec dana pre podnošenja zahteva.

(Kurir.rs/Tanjug)