Foto: Vijesti.me/ čitalac

SVE BILO BLOKIRANO

SPREČENA LIKVIDACIJA U BARU: Policija deaktivirala BOMBU u centru grada (FOTO, VIDEO)

Policija je sprečila planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane eksplozivne naprave. Ovo je navedeno u saopštenju Uprave policije dostavljeno medijima nekoliko sati pošto su pripadnici Tima za protivdiverzionu zaštitu deaktivirali ekplozivnu napravu u sredu na kolovozu u centru Bara, kod “Tri kule”

Crna Gora
> 10:27h

Eksplozivna naprava, za sada neutvrđene razorne moći uklonjena je sa

Portparol Osnovnog dravnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić potvrdio je da je sumnjivi predmet na asfaltu bila eksplozivna naprava.

FOTO: Vijesti.me/ čitalac
FOTO: Vijesti.me/ čitalac
FOTO: Vijesti.me/ čitalac
FOTO: Vijesti.me/ čitalac
FOTO: Vijesti.me/ čitalac

"Stručnjaci Kontradiverzionog tima uspeli su da napravu dezaktiviraju na licu mesta. To znači da će moći da se izvši njeno veštačenje u Forenzičkom centru i dobiti više podataka jer u suprotnom, da se moralo pristupiti njenom uništenju ostali bi bez tragova", kazao je Đurišić.

Iz Centra bezbednosti Bar obavestili su ODT da je na raskrsnici pronađen predmet omotan selotejpom za koji postoje indicije da je ispao iz nekog od automobila.

Saobraćaj u centru Bara, zbog uklanjanja eksplozivne naprave bio je u prekidu više od sat.

"Policija je sprečila još jednu planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave. Obezbeđenjem lica mesta i evakuacijom građana u tom delu naselja u Baru preventivno se delovalo na moguće teške posledice.

Građani su udaljeni na bezbednu distancu i profesionalni policijski tim je uspešno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu", saopšteno je iz policije.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ čitalac