icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Promo

Pokrajinska Vlada

POSVEĆENI PRAVIMA MANJINA: Predsednik Mirović primio direktora Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine!

Objavljeno: 30.08.2018. 14:37h

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas direktora Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Miloša Nikolića i pokrajinsku poslanicu Jelenu Jovanović, sa kojima je razgovarao o unapređenju položaja i statusa ove nacionalne manjine sa akcentom na oblast obrazovanja, zapošljavanja i socijalne politike.


 

Istakavši da je Pokrajinska vlada posvećena sprovođenju politike u oblasti prava svih nacionalnih manjina, predsednik Mirović rekao je da je napravljen značajan pomak u poboljšavanju uslova života Roma u AP Vojvodini, te najavio da će i u narednim godinama biti realizovani programi koji imaju za cilj uključivanje Roma u sve oblasti društvenog života.

 

  • Stvaranje uslova za pristup ostvarivanju ljudskih i svih drugih prava romske nacionalne manjine jedan je od naših najvažnijih zadataka, na kom moramo zajedno raditi – kaže predsednik Mirović.

Direktor Kancelarije za inkluziju Roma, Miloš Nikolić zahvalio se predsedniku Miroviću na podršci.

 

  • Za ostvarivanje suštinske ravnopravnosti Roma potrebno je da se pored institucionalne podrške i političke volje ostvari i određeni stepen društvene solidarnosti – kaže Nikolić.

 

Na sastanku je bilo reči i o planovima i budžetu Kancelarije za 2019. godinu, kao i o aktivnostima u procesu upisa pripadnika te nacionalne manjine u poseban birački spisak kroz koji, kako je poručeno, mogu da ostvare svoja prava.

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!