Foto: S.U.

senta

NAJVEĆI JAPANSKI INVESTITOR U SRBIJI: Nova linija i stara poslovna filozofija

Srbija
> 21:21h

SENTA- U fabrici JT International u Senti danas je puštena u rad nova linija za pakovanje cigareta, u okviru investicionog ulaganja vrednog sedam miliona dolara. Nova linija doprineće proširenju proizvodnih kapaciteta, ali se u pogledu poslovne filozofije ništa neće menjati.

Kompanija JTI jedan je od pet najvećih poreskih obveznika u Srbiji sa dve milijarde dolara uplaćenih u budžet u proteklih 12 godina.

foto: S.U.

"Ovo izgleda ima samo kod Japanaca. Kad uplate dve milijarde dolara čistog prihoda u budžet, još nekome daju plaketu. Zaista je ova kompanija učinila puno za srpsku ekonomiju i duvansku industriju u našoj zemlji- ocenio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, nakon što mu je Jasutake Tango, predsednik JT grupe, uručio plaketu koja simbolizuje dve milijarde dolara na ime plaćenog poreza.

foto: S.U.

-Kompanija JTI donela je novu kulturu rada i tehnologiju. Ovo je primer uspešne privatizacije- naznačio je Ljajić i podsetio da je JTI kupio Duvansku industriju Senta pre 12 godina. Jasutake Tango, predsednik JT grupe, istakao je da poseduju 27 fabrike širom sveta, a da je ova u Senti najbolja.

"Sa novom proizvodnom linijom, JTI nastavlja da širi svoje poslovanje, čime jasno pokazuje svoju dugoročnu opredeljenost ka daljem rastu kompanije u Srbiji, doprinoseći tako razvoju cele domaće privrede- poručio je Tango.

Kompanija JTI je dosad uložila više od 180 miliona dolara u Srbiji i utrostručila broj zaposlenih sa 84 na 290. Svečanom puštanju u rad nove linije prisustvovali su predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, kao i ambasador Japana u našoj zemlji Junići Marujama

Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.