Foto: printscreen kaernten.orf.at

digli sve na noge

STRAVA U AUSTRIJSKOM AVIONU: Više od polovine putnika počelo je da se trese i povraća tokom leta, a na aerodromu ih sačekala policija! (FOTO)

Četrdeset od 87 putnika koji su leteli iz ukrajinskog Lavova do Klagenfurta hospitalizovani su zbog simptoma trovanja.

Austrija
> 19:12h

Naime njih su odmah po sletanju na aerodrom u Klagenfurtu čekali lekari i policija jer su se putnici tokom leta žalili na mućninu i groznicu.

foto: printscreen kaernten.orf.at

U avionu je bila grupa učitelja koja se vraćala sa studijskog putovanja u Ukrajini i lekari su saopštili da su se putnici prema simptome najverovatnije otrovali hranom.

"Ljudi su počeli da se žale da im je loše još pre poletanja iz ukrajinskog Lavova", rekao je u četvrtak glasnogovornik policije.

foto: printscreen kaernten.orf.at

Putnici su morali da ostanu u avionu kad su stigli u Klagenfurt jer je sve putnike morao da pregleda lekar kako bi bili sigurni da se ne radi o nekoj zaraznoj bolesti koja bi se onda proširila na druge ljude.

foto: printscreen, printscreen kaernten.orf.at

Posle toga 18, od oko 40 zaraženih, koji su imali najteže simptome i koji su povraćali tokom leta prevezeni su u bolnicu pod policijskom pratnjom. Oni su posle ukazane lekarske pomoći i nekoliko sati provedenih u bolnici pušteni kućama.

Iz bolnice je saopšteno da su dva putnika bila zaražena bakterijom ešerihijom koli i da su po ulasku na let zarazili i ostale putnike.

Kurir.rs/kaernten.orf.at

Foto printscreen kaernten.orf.at