icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Printscrenn Youtube

preletite i vi

OVO JE NAJZAHTEVNIJA CRNOGORSKA INVESTICIJA: Pogledajte impozantan prizor deonice auto-puta Bar-Boljare snimljen iz vazduha! (VIDEO)

PODGORICA - Vlada Crne Gore objavila je fotografije i video-snimak na kome je prikazana cela deonica auto-puta Bar-Boljare.

Objavljeno: 30.08.2018. 22:59h

 

Deonica Smokovac-Uvač-Mateševo biće duga 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 18 tunela, 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje. Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put će dolaziti na više od 1.100 metara u Mateševu, prenosi CDM.


Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primeri moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

 

Dovoljno je pomenuti podatak da za 41 km, koliko je duga deonica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 km/h, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 min na 25 minuta.

Inače, od početka godine na auto-putu su izvedeni radovi vredni 147,9 miliona evra, za šta je utrošeno 81,89 odsto planiranog budžeta.

 

Kurir.rs/CDM

Foto printscreen YT