Foto: Profimedia

strašno

ŠOKANTNA ISPOVEST ŽENE KOJA SE LEČI OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: Kapci i usta su su mi se tresli, otskakala sam od kreveta, glava mi je pucala od bolova...

Društvo

Zorica M. (37) iz Beograda nalazi se na odeljenju intenzivne nege Klinike za intezivne i tropske bolesti KCB, gde se oporavlja od groznice zapadnog Nila. Ona je samo jedan od pacijenata na ovom odeljenju gde se nalaze oni sa najtežim oblikom infekcije.

- Prošlog utorka sam primljena ovde, a prve simptome osetila sam u nedelju, 19. avgusta. Bilo mi je muka, osećala sam slabost, nisam mogla da jedem. Mislila sam da je uhvatio neki virus. U ponedeljak na poslu sam jedva izdržala dan - tako počinje svoju priču Zorica.

Prema njenim rečima drhtavica je bila toliko jaka da je imala osećaj da "otskače sa stolice", a glava ju je "neverovatno bolela"

- Kapci su mi se tresli, usta su mi se tresa, nisam ni predpostavila da bi mogla da bude groznica zapadnog Nila - ispričala je ona za Blic.

Stanje joj je bilo sve gore, pa su je sestre odvele na Infektivnu kliniku, i dodaje, primljena je na odeljenje i nekoliko dana su joj protekli "kao kroz maglu". Seća se užasnih glavobolja i temperature, mučnine.

- Kada sam počela da primam terapiju, prva dva dana sam videla sve duplo. Zatvarala sam jedno oko da bih mogla da gledam - priča ona i dodaje da je tek u petak osetila poboljšanje.

Zorica alepuje na ljude da se štite od tih insekata, da ne bi preživeli ovo što je ona preživela.

(Kurir.rs/Blic/Radmila Briza)