icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Profimedia

strašno

ŠOKANTNA ISPOVEST ŽENE KOJA SE LEČI OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: Kapci i usta su su mi se tresli, otskakala sam od kreveta, glava mi je pucala od bolova...

Objavljeno: 30.08.2018. 23:10h

 

Zorica M. (37) iz Beograda nalazi se na odeljenju intenzivne nege Klinike za intezivne i tropske bolesti KCB, gde se oporavlja od groznice zapadnog Nila. Ona je samo jedan od pacijenata na ovom odeljenju gde se nalaze oni sa najtežim oblikom infekcije.


 

- Prošlog utorka sam primljena ovde, a prve simptome osetila sam u nedelju, 19. avgusta. Bilo mi je muka, osećala sam slabost, nisam mogla da jedem. Mislila sam da je uhvatio neki virus. U ponedeljak na poslu sam jedva izdržala dan - tako počinje svoju priču Zorica.

 

Prema njenim rečima drhtavica je bila toliko jaka da je imala osećaj da "otskače sa stolice", a glava ju je "neverovatno bolela"

 

- Kapci su mi se tresli, usta su mi se tresa, nisam ni predpostavila da bi mogla da bude groznica zapadnog Nila - ispričala je ona za Blic.

 

Stanje joj je bilo sve gore, pa su je sestre odvele na Infektivnu kliniku, i dodaje, primljena je na odeljenje i nekoliko dana su joj protekli "kao kroz maglu". Seća se užasnih glavobolja i temperature, mučnine.

 

- Kada sam počela da primam terapiju, prva dva dana sam videla sve duplo. Zatvarala sam jedno oko da bih mogla da gledam - priča ona i dodaje da je tek u petak osetila poboljšanje.

Zorica alepuje na ljude da se štite od tih insekata, da ne bi preživeli ovo što je ona preživela.

 

(Kurir.rs/Blic/Radmila Briza)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!