icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Zorana Jevtić

Očekuje se devizni priliv od 1,35 milijardi evra

MINISTAR LJAJIĆ PONOSAN: Ovo će biti najbolja turistička godina u Srbiji ikada! A evo i koje je mesto ubedljivo najposećenije

Objavljeno: 31.08.2018. 09:28h

 

Ova godina će bez sumnje biti najbolja turistička godina u Srbiji, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji očekuje da će devizni priliv od turizma u 2018. biti oko 1,35 milijardi evra.


 

foto: Zorana Jevtić

 

Ljajić je juče rekao da su prvih šest meseci 2018. bili odlični, da je za 11 odsto veći broj gostiju u odnosu na isti period prošle godine, za 13 odsto veći broj noćenja i čak 13 odsto veći devizni priliv, koji je u prvoj polovini godine iznosio 528 miliona evra.

 

"Sve ovo ukazuje da ćemo se približiti ostvarenju ciljeva koje smo zacrtali početkom godine, a to je 3,5 miliona gostiju, od toga blizu 1,7 miliona stranaca, devizni priliv oko 1,35 milijardu evra i više od 9,5 miliona noćenja", rekao je Ljajić i naveo da se uskoro očekuju podaci za jul.

 

foto: Nebojša Mandić

 

Na pitanje novinara da li se ove godine neka destinacija izdvojila kao hit kada je reč o domaćem turizmu, Ljajić kaže da je bez sumnje Sokobanja zabeležila rekordan rast broja i gostiju i noćenja, odnosno 90 odsto veći broj dolazaka i noćenja nego što je to bilo u prethodnom periodu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!