icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Fonet/Zoran Mrđa, Arhivska fotografija

ŠARČEVIĆ UOČI NOVE ŠKOLSKE GODINE: Đake čekaju digitalne učionice i reformisan program

Objavljeno: 31.08.2018. 10:40h

 

BEOGRAD - Đake u pojedinim razredima u novoj školskoj godini čeka potpuno reformisani nastavni plan i digitalne učionice, najavio je danas miniistar prosvete Mladen Šarčević.


 

"Reformisan nastavni plan i program obuhvata prvi i peti razred osnovne škole, kao i prvi razred gimnazije koji je reformisan, kao i dualni modeli u srednjim stručnim školama", rekao je Šarčević.

Istovremeno je napomenuo da se radi na tome da đaci koriste stečeno znanje umesto da suvoparno uče napament. "Uhavatili smo se u koštac sa problemom, obučili smo nastavnike i opremili škole, uveli smo digitalne udžbenike. Sada digitalizujemo dve hiljade učionica, a dogodine još toliko", rekao je Šarčević.

 

Na pitanje kada će digitalni udžbenici u potpunosti zaživeti, Šarcević kaže da iako kompeltan program njihovog uvođenja traje osam godina, resorno ministarstvo očekuje da će to uraditi za četiri.

 

Naglasio je i da je informatika u Srbiji naprednija od sveta, pošto deca u petom razredu uče progrmiranje. Ministar je napomenuo da će škola biti zanimljivija navodeći da će se učiti uz pomoć CD i USB memorija.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Fonet/Zoran Mrđa/Arhivska fotografija)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!