Foto: Printscreen Prva TV

Posetioci je smazali za čas

NA LESKOVAČKOJ ROŠTILJIJADI NAPRAVLJENA PLJESKA OD ČAK 66 KILA: Dobro meso, još bolje roštiljdžije, trubači na gotovs i rekord je morao pasti! (FOTO)

Srbija

LESKOVAC - Majstori roštilja iz Leskovca postavili su rekord na ovogodišnjoj Roštiljijadi i napravili pljeskavicu tešku čak 66 kilograma i veliku 2 metra u prečniku!

foto: Printscreen Prva TV

Pravi se na spektakularan način, jer su samo mašice kojima se ona okreće prosečne ljudske visine! Potrebna količina mesa se prvo meri pod budnim okom komisije, te priprema može da počne.

foto: Printscreen Prva TV

Masu najpre treba dobro sjediniti, a zatim je rasporediti i formirati oblik pljeskavice. Veliki roštilj je dobro zagrejan i pljeskavica zauzima svoj tron, prenosi Prva TV. Potrebno je mnogo vremena za pripremu, jer je velika, ali iskusnim majstorima nije problem da utvrde kad je pečena.

foto: Printscreen Prva TV

Džinovsku pljeskavicu potom treba okrenuti, a da se pritom ne raspadne. Trubači su u tom momentu bitna podrška. Naravno, uspeli su! Stvorena je najveća pljeskavica na svetu.

foto: Printscreen Prva TV

"Ovo nam je treća godina zaredom. Hvala Bogu, i ove godine smo napravili ovo što i sami možete da vidite - džina", pohvalio se majstor roštilja Predrag Lazarević.

foto: Printscreen Prva TV

Jednako ponosan je i Zoran Mirašević, predsednik ovogodišnje komisije.

foto: Printscreen Prva TV

"Oboren je ove godine taj čuveni, ne leskovački nego svetski rekord. Ovo što smo videli se dešava samo u Leskovcu i nigde više", uzviknuo je Mirašević.

I kao što tradicija nalaže, najveća pljeskavica se seče, deli i jede odmah, dok je vruća, na licu mesta. I svi su okusili bar jedan njen deo.

(Kurir.rs/Prva TV/Foto: Printscreen/Prva TV)