icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Skupština Opština Gornji Milanovac

OVO UDRUŽENJE OKUPLJA PORODICE SA TROJE I VIŠE DECE: A sad su imali i važnu posetu na Veliku Gospojinu

Objavljeno: 31.08.2018. 13:43h

 

Zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić, posetila je Pranjane i manifestaciju koju organizuje udruženje „Ponos“. Ovo udruženje osnovano je pre deset godina i okuplja porodice sa troje i više dece iz ovog kraja.


 

Ovom prilikom zamenica predsednika opštine je istakla da opština Gornji Milanovac intenzivno radi na pomoći porodicama sa decom, posebno kada su u pitanju porodice sa troje i više dece.

„Budžetom Opštine za treće, četvrto i svako naredno dete planirana su sredstva u iznosu od 100.000 dinara, a za prvo i za drugo dete taj iznos je 60.000 dinara.“

 

Takođe, osvrnula se i na nove mere populacione politike i podsticaja rađanja koje su od januara meseca počele da se sprovode na državnom nivou i istakla da se osnivanjem Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku opredeljuju značajna sredstva u tu svrhu.

 

„Pre svega, za prvo dete majke dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete dobijaju 12.000 mesečno u toku dve godine, za treće dete dobijaju 18.000 dinara mesečno na period od deset godina. Izdvajanje ovih sredstava i sa državnog i sa lokalnog nivoa je jako značajno za poboljšanje populacione politike“ , istakla je prilikom posete Dostanić

 

Opština Gornji Milanovac tradicionalno uzima učešće na ovoj manifestaciji. Ove godine deca su dobila školski pribor i slatki paket koji je donirala kompanija „Swisslion-Takovo“.

„Ove godine smo napravili pakete pre svega za đake prvake i za ostalu školsku, ali i predškolsku decu. Takođe, kompanija „Swisslion-Takovo“ je spremila dosta slatkih paketića tako da smo obradovali decu“, kaže Jadranka Dostanić.

 

Inače, Udruženje „Ponos“ postoji već deset godina na području Pranjana, a osnovao ga je Radovin Veselinović koji i sam ima četvoro dece. Ovo udruženje se tradicionalno okuplja svake godine 28. avgusta, na Veliku Gospojinu, kada se organizuje druženje za porodice iz udruženja.

 

(Kurir.rs/D.I.) 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!