Foto: Instagram PS

izazov

TRIATLON: Jedanaest 3 Belgrade otvoren i za sportiste sa invaliditetom

Da Beograd ima šta da ponudi u kalendaru od velikih sportskih takmičenja, govori i podatak da se na mapi velikih svetskih triatlon takmičenja našao upravo 11Tri Belgrade.

Ostali sportovi
> 15:45h

Vrhunski sportisti će okupirati Beograd, tačnije Adu Ciganliju 23. septembra kada će biti održana velika triatlon trka 11Tri Belgrade. Od ove godine takmičenje je otvoreno i za osobe sa invaliditetom pa će trka ujediniti sve one koji imaju želju da se oprobaju u dugim distancama. Posebno je interesantno što će na trci biti moguće učešće u timovima tako da se naporne distance dele u segmente. Osim besplatne kotizacije Osobama sa Invaliditetom biće pružena sva moguća podrška na samoj trci,ali i pre samog takmičenja.U saradnji sa Delta Fondacijom biće organizovane i tribine o samom događaju u cilju afirmicije bavljenja sportom.

Svakako da jedna od najvećih zvezda triatlona koje će Beograd ugostiti, jeste upravo čuveni Nick Watson koji u tandemu sa svojim sinom učestvuje na brojnim takmičenjima. Sin Rio boluje od autizma, a otac često ističe da mu njegov osmeh daje snagu da izdrži velike napore, koji pliva dok mu je sin u čamcu, ili trči gurajući njegova kolica. Pored oca i sina, podršku pružaju i ćerka i supruga, pa ceo tim nosi naziv "Team Angel Wolf" koji za misiju ima da pored takmičenja i putovanja po svetu, drži i motivacione govore,a sve u cilju osnaživanju osoba sa invaliditetom da se bave sportom. Upravo će oni održati dve tribine povodom predstojećeg takmičenja i to u Beogradu i Kragujevcu.

Pojačanje će dobiti i od jedne majke iz Hrvatske koja će sa svojim sinom takođe nastupiti u Beogradu, kao i od svetskog šampiona u Ironman-u, čuvenog Čeha Honze Tomaneka. Iako je ostao nepokretan posle saobraćajne nesreće, okrenuo se sportu, pa vrhunske sportske rezultate postiže i u drugim sportovima.

Organizatori najavljuju da će ovogodišnje takmičenje premašiti očekivanja i da se očekuje veliki broj takmičara iz celog sveta koji će plivati 1,9 km na Adi Ciganliji, zatim voziti biciklu 90 km i istrčati 21 km od Ade Ciganlije do Novog Beograda, a prijave za 11Tri Belgrade će biti otvorene do 15. Septembra, nedelju dana pred samu trku.

Kurir sport