icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

prodaja oružja

IZVOZ ODBRAMBENE INDUSTRIJE U 2017. ČAK 569 MILIONA DOLARA: Očekuje se da će ove godine biti veći od 600 miliona

Objavljeno: 31.08.2018. 16:29h

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je izvoz Odbrambene industrije Srbije u prošloj godini iznosio 569 miliona dolara.


 

Navodeći da je Odbrambena industrija "strateški interes države i Vlade Srbije", Vulin je tokom obilaska preduzeća "Milan Blagojević - namenska A.D." u Lučanima izrazio očekivanje da će izvoz namenske industrije u 2018. godini biti veći od 600 miliona dolara.

 

"Sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

 

On je dodao da prioritet namenske industrije, pored jačanja proizvodnih kapaciteta, mora biti i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije (VS).

 

"Ona postoji zbog Vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i snabdevanjem, i naravno zbog tehnološkog razvoja. Preduzeće 'Milan Blagojević' i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju, i da zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, VS može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu", kazao je Vulin.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!