Foto: Tanjug/Sava Radovanović

nije sve u novcu

ČETVORKE KOD GRADONAČELNIKA: Radojičić ugostio porodicu Mihajlović i uručio im jednokratnu pomoć pred polazak u školu

Beograd

Tri devojčice i dečak, jedine četvorke u Beogradu, od ponedeljak kreću u prvi razred, a uoči polaska u školu razgovarali su sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičćem koji kaže da će Grad pomoći njihovoj porodici.

Radojičić je novinarima rekao da će porodica Mihajlović dobiti jednokratnu novčanu pomoć na početku školovanja četvorki, a da su se dogovarali o još nekim vidovima pomoći.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Istakao je da Grad vodi računa o svim grupama stanovništva i uvek će to raditi, te da kao društvo treba da vodimo računa o tome da svi imaju istu šansu da uspeju i da svi imaju što je moguće ujednačenije uslove da svoje potencijale izraze od kraja.

"Uvek iza toga stoji dobra ekonomska osnova. Imamo stabilne finansije u gradu i imamo mogućnosti da grupama kojima je potrebno pomažemo i da ta pomoć stiže na vreme", poručio je gradonačelnik.

Izrazio je zadovoljstvo što je upoznao porodicu Mihajlović za koju je rekao da je možda jedna od najbogatijih porodica u Beogradu, budući da ima četvoro dece.

"Poruka je da nije sve u novcu i da nije novac tako važan kako izgleda na prvi pogled, kada čovek vidi ovu decu koja su tako draga, vesela, lepa", kaže Radojičić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Što se tiče borbe za povećanje nataliteta, gradonačelnik je istakao da nam je potrebno više ovakvih porodica sa puno dece.

"Sve ćemo drugo rešiti na ovaj ili onaj način, ali moramo imati što je moguće više dece i da nam nacija bude što je moguće mlađa. Sve duge probleme ćemo lakše rešavati", poručio je Radojičić.

Nataša Mihajlović, majka četvorki, zahvalila je gradonačelniku i Gradu Beogradu koji im pomaže od kako su dobili decu.

"Sada je pomoć još važnija, jer kreću u školu i izdaci su mnogo veći nego što su do sada bili. Nadam se da će Grad i dalje misliti na nas svaki put kad se ukaže neka prilika da nam se pomogne", rekla je ona.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ispričala je da su pripreme za školu sa četvoro mališana "haotične", jer svako dete ima neku svoju želju i u finansijskom smislu sve je teže, jer treba kupiti četiri torbe, četiri komplatna knjiga i sve drugo što je potrebno prvacima.

"Onoliko koliko možemo toliko im pružamo, i uz pomoć Grada dobiće nešto više", kaže Nataša, čija je jedna od ćerki izrecitovala pesmicu posvećenu polasku u školu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Sava Radovanović)