Foto: Kurir

u vikendu pred nama

SPEKTAKL U KRAGUJEVCU: Treću godinu zaredom turnir u basketu 3x3 za decu

Ovog vikenda se u Kragujevcu,u naselju Aerodrom, održava treću godinu zaredom" STREET OPEN", turnir u basketu 3X3 za decu, po Fiba pravilima.

Košarka

- Ideja projekta jeste da se najmlađi usmere na bavljenje sportom, druženje i sticanje zdravih navika. Cilj je obezbediti deci i mladima što više sportskog sadržaja, stoga se radi na izgradnji novih i obnavljanju već postojećih igrališta i terena-kaže Stefan Nešković, košarkaški trener i bivši igrač. Prema njegovim rečima sve krenulo kada je grupa zaljubljenika u ovaj sport, komšije iz naselja sama organizovala prvi turnir.

foto: Kurir

-Odziv je bio više nego dobar i hvala Bogu ovo je preraslo u tradicionalnu manifestaciju- kaže Nešković.

Početak je zakazan u subotu, prvog septembra 2018.godine u 10 časova. Turnir ce biti održan na košarkaškom terenu “Centralac” u blizini obdaništa i O.Š.“Mirko Jovanović“. Turnir se organizuje u 5 kategorija za dečake i devojčice. Dečaci: 2004/05 2006/07 2008/09, Devojčice: 2004/05 2006/07/08.

foto: Kurir

Učešće na turniru je besplatno, a učesnike, a posetioce, očekuju vredne nagrade i vaučeri koje su obezbedili brojni sponzori i prijatelji turnira kojima .

D. Ilić

Foto: Kurir