Arhivska fotografija, Foto: MUP/Ilustracija

Poverenje građana u pripadnike mup

VELIKI ODZIV ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU: Čestitka polaznicima 17/18 klase!

Društvo
> 22:43h

BEOGRAD - Internacionalna policijska organizacija čestitala je polaznicima 17. i 18 klase Centra za osnovnu policijsku obuku uspešan završetak školovanja za policajce!

- Naše strukovno udruženje je bilo izuzetno zadovoljno velikim odzivom na raspisani konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova, gde se za jedno mesto kandidata za buduće policajce prijavilo više građana Srbije, a sada naše zadovoljstvo izražavamo povodom kraja obuke koja je prošla bez ikakvih poteškoća. Upravo veliki odziv mladih ljudi u Srbiji na poziv MUP Srbije za obuku u centru COPO je odraz poverenja koje građani imaju u policiju i odraz je kvalitetnog odnosa čemu trebaju svojim ponašanjem da doprinesu i novopečeni policajci - ukazao je Ilija Životić, predsednik IPO.

Ilija Životić foto: Kurir

- U samoj obuci za pohvalu je to što se dosta radi na sticanju znanja iz više oblasti, kako bi se budući policajci što bolje osposobili za redovne zadatke. U toj raznolikosti otišli smo dalje od nekih mnogo razvijenijih zemalja u kojima se kao na primer u pojedinim državama SAD većina obuke odnosi na upotrebu vatrenog oružja. Benefit ovakve obuke u COPO je da se većina akcija policije u Srbiji završava uspešno, taktički i bez upotrebe oružja , odnosno bez pucnjave - zaključuje Životić, koje je čestitao budućim policajcima i poželeo im puno uspeha u radu.

(Kurir.rs)