Foto: Printscreen Instagram

ŽIVOTNO ISKUSTVO

BILA JE VASPITAČICA, ONDA JE ODLUČILA DA OSTAVI STALAN POSAO I PROMENI SVOJ ŽIVOT: Sada zarađuje milione i jedna je od najpoznatijih blogerki regiona! (FOTO)

Žena
> 14:20h

U autorskom tekstu, trenutno jedna od najpoznatijih blogerki kod nas, Jovana Koković, poslala je jaku poruku kako se ostvarila u vodama u kojim uspešno pliva i šta joj je bilo potrebno da se izbori za svoje mesto pod suncem. Napušta stalan posao u vrtiću i počinje da traga za svojim uspehom, a bez podrške okoline.

U narednim redovima pronaćićete odgovore na pitanja - kako je uspela, šta je uradila i gde je danas stigla?

- Da li ste i vi primetili kao i ja isto? Iza svake uspešne osobe stoji neka velika priča. Kako je sve postigla? Ko joj je pomogao? Ko je u njemu/njoj prepoznao talenat u pravom trenutku… A onda i sva borba koja sledi nakon tog prepoznavanja talenta… I uglavnom su to teske priče sa hajmo reći – srećnim završetkom. Da li se i vi kao i ja pitate zašto sve mahom liče jedna na drugu?

Objasniću vam zašto.

Da li ste ikada na filmu videli borca koji pobeđuje u uštirkanoj uniformi sa blistavim okicama i fresh tenom? Ukoliko jeste, kladim se da je to bila neka dobra parodija kojoj ste se slatko smejali. Takav borac ne postoji. Borac je u poderanoj uniformi, prašnjav i neispavan. Njegovo nam umorno lice pokazuje kroz šta je prošao i mi se saosećamo jer se i sami borimo. Kako i sa čim to je već individualno. Borac gine da postigne svoj cilj … igra na sve ili ništa baš zato što ne želi da život nastavi poražen. On mašta da stvari okrene u svoju korist. Dok se bori, on razmišlja samo o jednom… o svojoj najvećoj motivaciji. Danas, borac je svako ko želi da nešto postigne i napravi nešto od svog

Bežite od kalupa, ne dozvolite da vas ukalupljuju kako je njima volja jer moraju nečim da se zabavljaju dok ispijaju kafe u prestoničkim kafićima. Pobegnite od mase, probajte da oslušnete svoju individualnost. Pokažite je u punom sjaju i videćete da će vam se trostruko vratiti.

Srećna sam i ponosna što danas kada se okrenem i pogledam iza sebe imam toliko toga postignutog da vidim.

Ima još dosta toga što želim i planiram ali ono što sam juče u šetnji Parizom tražila jeste najobičnija sveska. Zapravo dve sveske. Jednoj sam ime dala prošlost, a drugoj budućnost. Ova druga vezana za budućnost je malo obimnija:). Znam da ću potrošiti dosta olovčica šarajući tamo svoje snove. A prvu svesku čuvam i uzimam samo u posebnim situacijama. Nadam se da ih neće biti puno. Kada sam u lošem raspoloženju, kada vam otkažu posao, kada kasne isplate, kada se letovi otkazuju pa gubite poslove kada mnogoo toga krene po zlu, a na vama je da maestralno odigrate ne biste li izgubili sve što ste do sada stekli… E tada otvaram svoju svesku prošlosti, to će biti moja pilula za smirenje.

Kada si do sada uspela da središ sve nedaće iza sebe – uspećeš i ovo.

Zatvaram svesku i razvlačim usne u širok osmeh. Sve su to lekcije iz kojih rastemo i svesčice iz kojih učimo. Ne zaboravite da za uspešan i ispunjen život ne postoji priručnik, ali vi uvek možete kreirati vaš lični. Budite kreator svog života. Budite jedinstveni i neka vas upamte po tome. Budite vi. - objasnila je Jovana za portal "žensketajne".

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Instagram