icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react

ulaganje u budućnost

STASAVAJU NOVI KLINCI: Održana Letnja škola boksa na Zlatiboru (KURIR TV)

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije na Zlatiboru je organizovana Letnja škola boksa za mlađe kategorije, koju su činile dve grupe po sedam dana i ukupnim brojem polaznika - 200.

Objavljeno: 01.09.2018. 16:20h

 

Program Letnje škole boksa u prelepom srpskom parku prirode vodio je Dragan Vasiljević - predsednik Trenerske organizacije Srbije, inače osvajac bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 1985. u Budimpešti i nosilac Nacionalnog priznanja.


 

Učesnici ovog kampa imali su priliku da nauče, odnosno usavrše osnove boksa, gard, kretanje, izvođenje udaraca i osnovne kombinacije bokserske tehnike, kao i vežbe za razvoj motoričkih sposobnosti značajnih za boks.

 

foto: Senad Zupljanin / BSS

 

Trenirali su dva puta dnevno, dok su u između treninga imali časove engleskog jezika, kako bi pored boksa stekli znanja koja im mogu biti od koristi u daljem životu.

 

foto: Senad Zupljanin / BSS

 

Tokom Letnje škole boksa, klupski treneri imali su seminar iz teorije i bokserske prakse, kao i pedagogije sporta i ishrane sportista. Letnja škola boksa deo je velikog projekta Olimpijska škola boksa, koji ima za cilj da omasovi boks i popularizuje ga kod dece i mladih, zatim edukacija trenera koji će stvarati šampione sa prepoznatljivim srpskim stilom boksovanja, ali i pomagati roditeljima u vaspitanju dece.

 

foto: Senad Zupljanin / BSS


“Ovo je budućnost srpskog boksa, jer novi klinci koji dolaze, stasavaju imaće sve neophodne uslove za pravilan razvoj. Važno je da se što više klupskih trenera aktivira, prođe obuku i počne da akcentira školu boksa i motoriku u klubovima, ali i da vaspitava decu sa pozitivnim i univerzalnim vrednostima. Nastavićemo sa akcijom kroz posete klubovima, dodatnim obukama trenera i podelom rekvizita i opreme za treninge. Zajednički cilj jeste da ponovo imamo osvajače evropskih, svetskih i olimpijskih odličja”- rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

 

foto: Senad Zupljanin / BSS

 

Kurir sport

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!