Foto: Reuters

neverovatni podaci

GDE STIGNE FRANCUZE, TU IH OMLATI, A ONI PRIZNAJU: Nole je za nas Mont Everest!

Kakva statistika Više od osam godina neki francuski teniser nije uspeo da pobedi Srbina. Od tada odigrano 25 mečeva, njih 12 se izređalo i osvojilo samo sedam setova. Novak Đoković rano jutros po našem vremenu igra sa Rišarom Gaskeom.

Tenis

Teniska sila Francuska izašla je sa jednim zanimljivim podatkom - Srbin je za nas veliki kao Mont Everest. Reč je, naravno, o Novaku Đokoviću, a osobinu vrha Himalaja pripisuju mu zbog neverovatnog odnosa sa najboljim francuskim igračima.

Verovali ili ne, Đoković je na poslednjih 25 mečeva sa Francuzima ostvario isto toliko pobeda. Poslednji put poražen je od Žo Vilfreda Conge 2010. godine u četvrtfinalu Australijen opena u Melburnu i od tada je postao nemilosrdan prema "trikolorima".

foto: AP, Reuters

Čak 12 Francuza u 25 duela bili su "žrtve" srpskog tenisera. Gael Monfis je poslednji na listi, a pao je u Melburnu kada je Đoković bio još ranjiv. Na pet mečeva oružje je polagao Conga, iako je od njega dolazio jedini ozbiljan otpor. Od 25 mečeva, na 20 Francuzi nisu mogli da oduzmu Đokoviću ni set, dok su na preostalih pet susreta izborili ukupno sedam dobijenih setova.

Po svemu viđenom, stoji u analizi iskrenih Francuza, nijedna druga nacija nije toliko patila tokom Noletove vladavine. Na drugom mestu su Španci, koji su od Đokovića izgubili 24 duela, treći su Britanci i Švajcarci sa deset, ali su oni makar jednom videli poraz Srbina zahvaljujući Nadalu, Federeru i Mariju.

Ostaje nada da će se nepobedivost Srbina produžiti i u narednom duelu sa Rišara Gaskeom, koji je završen rano jutros.

Ovako je poslednji Francuz slavio pobedu protiv Novaka:

Brojke od 2010. godine

25:0 Đoković - Francuzi 12 Francuza iskušalo sreću protiv Noleta 7 setova svega osvojili protiv Srbina 20 počišćeno sa "nulom"

Dejan Petković