icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: AP

Poseta iz vrha bele kuće

TRAMPOV ZET STIŽE U BEOGRAD: On je visoki zvaničnik SAD i savetuje svog tasta Donalda! Ovo je čovek za kog je udata Trampova mezimica Ivanka

Objavljeno: 01.09.2018. 17:19h

 

BEOGRAD - Dva visoka zvaničnika Amerike uskoro će posetiti Srbiju. Za 11. septembar zakazan je dolazak uticajnog senatora Rona Džonsona, a u Beograd bi mogao da stigne i savetnik američkog predsednika Džared Kušner.


foto: AP

Naime, savetnik američkog predsednika Donalda Trampa Džared Kušner mogao bi da poseti Beograd u narednih desetak dana, pišu Novosti.

 

Poziv da poseti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Ivica Dačić, kada su se krajem jula sreli u Vašingtonu. Kušner, koji je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovek od velikog poverenja, pohvalio je Srbe kao narod i rekao da bi voleo da dođe u našu zemlju. Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posete Beogradu.

foto: AP

To bi trebalo da bude druga važna poseta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces rešavanja problema Kosova. U Srbiju dolazi i jedan od najuticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija poseta je već utanačena za 11. septembar.


Razgovori koje će imati u Beogradu s predsednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD.

 

Ovo će biti druga Džonsonova poseta Beogradu od početka godine. U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.

 

Džonson je i blizak prijatelj sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov "operativac" kada je reč o američkom učešću u "šatl diplomatiji" u vezi s Kosovom.

 

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: AP)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!