Foto: Instagram, Privatna Arhiva, Damir Dervišagić, Instagram

STRAVIČNO

SVI DETALJI HORORA KOD MARAKANE: Bombom na voditeljku Zadruge! Ko je prava meta? Već joj pretili zbog Anabele i Lune

Bomba velike razorne moći bila je postavljena pod „tojotu lend kruzer“ koji su vozili novinarka Pinka Dušica Jakovljević i njen momak Jovica Aleksić, koji trenutno nije u zemlji, ali je odranije poznat policiji

Crna Hronika
> 12:48h

Džip „tojota lend kruzer“, koji su vozili voditeljka „Zadruge“ Dušica Jakovljević i njen dečko Jovica Aleksić, raznet je juče ujutru u stravičnoj eksploziji bombe koja je podmetnuta pod automobil na parkingu u Ulici Ljutice Bogdana ispred zgrade u kojoj živi novinarka Pinka.

Od siline detonacije bombe velike razorne moći popucala su stakla na okolnim zgradama i uništena dva automobila ali, na sreću, niko nije povređen.

- Džip voditeljke Pinka bio je parkiran na desetak metara od ulaza u zgradu, nedaleko od vrtića. Terenac je u jednom momentu eksplodirao, a krov, vrata, staklo i ostali delovi vozila leteli su po čitavoj četvrti. Policija je pronašla metalne delove automobila i na oko 100 metara od parkinga na kojem se nalazio. Prava je sreća da niko od stanara iz obližnjih zgrada u tom trenutku, oko 8.30, nije bio u blizini kada je auto odleteo u vazduh - navodi za Kurir izvor iz istrage.

foto: Vladimir Šporčić

Bila u stanu

Kako dodaje, voditeljka „Zadruge“ Dušica Jakovljević je u trenutku eksplozije bila u stanu. Automobil koji je raznet u eksploziji nije se vodio na njih, ali su ga vozili ona i njen dečko.

- Ona je radnim danima, obično baš u vreme kada se dogodila eksplozija, redovno vozila ćerku i sina u vrtić i školu. Sreća u nesreći je što se eksplozija dogodila u subotu, kad obrazovne ustanove ne rade. Dušica je s prozora videla da joj je auto odleteo u vazduh, pozlilo joj je, pa je zbog toga prevezena u bolnicu. Vrlo brzo su je pustili i vratila se ispred zgrade da razgovara s policijom - kaže sagovornik.

Izašavši iz bolnice, uplakana Dušica je za Kurir rekla da ne bi da komentariše slučaj.

- Dobro sam, nemam nikakav komentar dok policija ne završi s istragom - rekla je kroz suze ona.

foto: Vladimir Šporčić

Opomena

Na mesto eksplozije odmah su izašli policija i forenzičari, koji su detaljno pregledali automobil i prikupili tragove. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, sumnja se da je motiv napada bila opomena emotivnom partneru Dušice Jakovljević, koji trenutno nije u zemlji. Navodno, u poslednjih nekoliko dana automobil nije pomeran s parkinga.

- Jovica Aleksić, s kojim je Dušica već dugo u vezi, odranije je poznat policiji jer je hapšen zbog trgovine drogom. Ovo je, najverovatnije, bilo opomena upućena njemu. Moguće je da je i sam znao da mu preti opasnost, jer je pre izvesnog vremena napustio Srbiju i navodno se privremeno sklonio u Dubai. Inače, Aleksić je, prema našim informacijama, blizak kriminalnoj grupi s Banovog brda, a takođe je bio kum ubijenog Dragoja Trišića Triše- objašnjava izvor Kurira.

- Sve ukazuje da je reč o obračunu zbog prevlasti na tržištu narkotika. Ipak, saslušana je i voditeljka, koja je ukazala na još jedan pravac istrage, a to je da je dobijala pretnje - kaže izvor Kurira.

foto: Printscreen

Kum

UBIJENI TRIŠA BIO BLIZAK S VODITELJKINIM DEČKOM

Dragoje Trišić, zvani Triša (44), bivši verenik manekenke Ivane Kukrić, kume Jelene Karleuše, bio je kum dečka Dušice Jakovljević.

- Kum Jovice Aleksića imao je neprijatelje i znao je da mu preti opasnost. Policija je nakon uviđaja kog njega pronašla pištolj. Metak je bio u cevi, ali nije stigao da ga potegne i odbrani se - podseća izvor Kurira. On ne isključuje mogućnost da je ista ekipa poslala poruku upozorenja Aleksiću.

Komšije u šoku

POPUCALI SU SVI PROZORI U MOM STANU

Susede Dušice Jakovljević šokirala je stravična eksplozija ispred njihove zgrade. Kažu da je detonacija bila izuzetno jaka.

- Teško je opisati koliko je snažna bila detonacija. Verujte, bio sam u vojsci i naslušao sam se pucnjava i eksplozija, ali ovako nešto nikada nisam čuo. Dobro je što nije bilo dece u blizini - kaže komšija.

Jedan od stanara iz zgrade rekao nam je da je juče za dlaku izbegao smrt.

- Sreća je što sam bio u drugoj sobi, daleko od prozora. U suprotnom, ko zna da li bih izvukao živu glavu, jer su od stravične eksplozije popucali svi prozori u mom stanu - priča stanar.

foto: Instagram

LIČNE KARTE

Dušica Jakovljević

• Novinarstvom se bavi oko 20 godina

• Bila je u braku s producentom Aleksandrom Miljušem

• Iz prvog braka ima sina Ognjena I ćerku Anđelu

• U vezu s Jovicom Aleksićem stupila pre četiri godine

Jovica Aleksić

• Hapšen zbog droge

• Kum likvidiranog Dragoja Trišića Triše, označenog narko-dilera

• Dovodi se u vezu s kriminalnim klanom s Banovog brda

• Navodno, trenutno nije u zemlji

(Kurir.rs/D. Stamenković - J. Spasić/Foto: Instagram, Privatna Arhiva, Damir Dervišagić)