icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: RTRS

opasan plan

DODIK UPOZORAVA: Migrante smeštaju u srpska sela u FBIH!

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da postoji ozbiljan plan da se u BiH zadrži dobar broj migranata i naveo da su nakon odbijanja RS da otvori tri sabirna centra za njih, migranti smešteni u srpska sela u FBiH, a da će on kao član Predsedništva BiH tražiti njihovu deportaciju.

Objavljeno: 02.09.2018. 08:26h

 

"Ukoliko zatraže azil, dobiće ga i za pet godina postaće građani BiH sa pravom glasa", rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje o migrantskoj krizi u BiH tokom sinoćnjeg gostovanja na RTRS.


 

Navodi se da je Dodik ponovio da migranti mogu samo da prođu kroz Republiku Srpsku, ali nikako da se tu zadržavaju i dodao da je u tom kontekstu apsolutno neprihvatljivo da se na teritoriji Srpske prave sabirni centri za njih.

 

"Savet ministara je odredio da jedan sabirni centar bude u Zalužanima, jedan u Bijeljini i jedan u Trnovu", rekao je Dodik i dodao da je vlast Srpske to odbila, pa su odlučili da ih smeste u srpska sela u FBiH u kojima bi trajno ostali.

 

Dodik je izneo tvrdnju da je među migrantima veliki broj bezbednosno opasnih lica i poručio da je rešenje migrantske krize u BiH deportacija.

 

"Kao član Predsedništva BiH, što ću sigurno biti, tražiću njihovu deportaciju", rekao je Dodik.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto RTRS

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!