Foto: Željka Dimić

spektakl na kalemegdanu

DUŠAN KRANJC, BUBNJAR 2CELLOS PRED KONCERT U BEOGRADU: Prošlo je vreme seksa, droge i rokenrola! Nas uzbuđuje samo muzika!

Pop kultura

Dušan Kranjc, mladi bubnjar iz Pule, nastupa godinama s popularnim dvojcem 2CELLOS. Talentovani muzičar u grupu je stigao 2011, a u razgovoru za Kurir uoči velikog beogradskog koncerta 8. septembra na Kalemegdanu otkriva kakvi su privatno Stjepan i Luka i šta želi da poseti u Srbiji.

Da li je teško raditi sa 2CELLOS i imati i po 150 koncerata godišnje? Pratimo se i uspevamo sve. Sa 2Cellos sam na turneji već sedam godina. Saradnja je počela tako što smo se Stjepan i ja upoznali nakon jednog od mojih džez koncerata sa Big bendom. Svirao sam tada sa njegovim bratom Mironom Hauserom, koji je odličan džez trombonista.

Kako izgleda biti u njihovoj senci? Nisam u senci ako upale dovoljno svetla (smeh). Luka i Stjepan mi daju puno energije, a imamo i sličan stil sviranja.

foto: Željka Dimić

Da li vam je naporno da menjate kontinent i vremenske zone? Smanjili smo malo broj nastupa jer je Luka postao otac. Preko leta smo kod kuće, kao i svi mladi. Nekako mi je sve već postalo isto, a od gradova su mi najdraži Tokio i Los Anđeles.

Upoznali ste mnoge svetske face. Ko je na vas ostavio poseban utisak? Upoznao sam Vladimira Klička, Stivena Boldvina i Džonija Depa. Dobri su momci. Skoro sa svima imam selfi, a jedino nemam s Eltonom Džonom. Nisam tada imao telefon s kamerom i zato nemam ni zajedničku fotografiju.

Ko je veći perfekcionista, Luka ili Stjepan?

Luka je više perfekcionista u muzici, a Stjepanu je najvažnije da ima ljubav publike, posebno žena, a i muškaraca (smeh).

Da li vam je neprijatno kad vam se udvaraju muškarci? Najneprijatnije mi je kad Stjepan krene meni da se udvara.

foto: Željka Dimić

Da li imate vremena za neku avanturu? Naš život su hotelska soba i scena. Prošlo je vreme seksa, droge i rokenrola. Droga nije više uzbudljiva. A nas još samo uzbuđuje muzika.

Kakve su vaše impresije o Beogradu i Srbiji? U Beograd sam prvi put došao sa 17 godina, a jedna stvar je sigurna da ovde više nikad neću držati dijetu. Jednom sam se grdno prešao. Hrana je fenomenalna. Dva puta sam svirao i na Nišvil džez festivalu i tu je energija publike sjajna.

Gde ćete u provod nakon koncerta na Kalemegdanu? Ne mogu devojku da nagovorim da idemo na splavove. Nikad tamo nisam bio, a dopao mi se provod u Skadarliji. Uvek sam spreman za novu avanturu.

Da li stižete da se bavite i nekim drugim poslovima izvan 2Cellos? Imam svoje projekte koji su vezani za džez i fjužn muziku. S bendom spremam drugi album.

Da li vam je žao što niste otišli na studije na Berkli? Nije. Napustio sam studije u Gracu zbog 2Cellos. Roditelji bi verovatno voleli da sam završio fakultet, a ja o tome ne razmišljam. Muzika me ispunjava.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Željka Dimić