icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

predsednik srbije o odnosima skoplja i atine

VUČIĆ: Ne mešamo se u unutrašnje stvari Makedonije, ali pozdravljamo rešavanje problema

Objavljeno: 02.09.2018. 17:06h

 

Sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti, kao što je rešavanje spora Skoplja i Atine, svakako je dobro za ceo region, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da Srbija ne želi da se meša u unutrašnje stvari druge zemlje, ali ćemo uvek pozitivno reagovati ako se naši prijatelji i komšije dogovaraju i rešavaju probleme.


 

On je tako odgovorio na pitanje novinara povodom predstojećeg referenduma u Makedoniji o promeni imena države, a na osnovu dogovora sa Grčkom.

 

Izrazio je zahvalnost na stavu premijera Zaeva u vezi razgovora sa Prištinom, rekavši da je zadovoljan takvim pristupom, jer cilj mora biti stabinost, mir i da postignemo dugoročno rešenje.

 

"Da li se mi radujemo ili smo zadovoljni što će Skoplje i Atina rešiti problem, sasvim sigurno je to dobra vest za Beograd i Srbiju. Ali, nemam pravo da pozivam ili ne pozivam bilo koga na referendum, jer bi to bilo nefer i direktno mešanje u unutrašnje stvari, a mi poštujemo Makedoniju", naglasio je Vučić.

 

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, naglasio da ne voli da se meša u unutrašnje stavri drugih zemalja, da će Srbija i on uvek pozitivno reagovati ako susedi rešavaju probleme i ako se dogovaraju, a podržaće, kaže, sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti podržava, a rešavanje ovako bitnog problema jeste od važnosti za ceo region.

 

Vučić je izrazio uverenje da će ljudi znati da to pozdrave.

 

Najavio je da će sa Zaevim razgovarati o svim aktuelnim pitanjima, kao i o dijalogu u Prištini.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!