Foto: Plusinfo.mk

otvoreno

VMRO-DPMNE KRENUO SA PROTESTNIM MARŠEVIMA Mickoski u Kučevu poručio: Ova vlast će pokušati da iskrivi stvarnost, imaćemo posledice zbog sporazuma sa Grčkom (VIDEO)

Članovi i simpatizeri VMRO-DPMNE održali su danas u Kičevu miran protestni marš pod motom "Makedonija će pobediti".

Severna Makedonija
> 17:38h

Protest je počeo na kružnom toku pored autobuske stanice, a vodio ga je lider stranke Hristijan Mickoski, sa kim je bio predsednik opštinskog odbora VMRO-DPMNE u Kičevu, Đorđe Šajkoski i drugi visoki lideri ove stranke.

Marš se odvijao mirno niz bulevar do gradskog trg gde se okupljenima obratio predsednik VMRO-DPMNE Mickoski i izrazio zadovoljstvo što je u Kičevu, odakle potiču njegovi roditelji.

"Ova nenarodna vlada pokušaće da iskrivi stvarnost. Sa ovom vlašću džaba što imate novca, ako ste uzeli pogrešne majstore da zidate kuću. Ne može Zaev da se pravda time što želi u EU i NATO. Ja sam za EU ​​i NATO, ali ja sam protiv kapitulacijskog sporazuma Zaeva i Ciprasa. Imaćemo posledice od ovog sporazuma, jer ćemo biti Vlada Severne Republike Makedonije, ali će se i imena drugih institucija promeniti. Član 8 sporazuma preuveličava želje južnog suseda", naglasio je Mickoski.

Mi, vođa VMRO-DPMNE, pokušaćemo da ekonomski oslobodimo ljude kada formiramo vladu, rekao je Mickoski.

Kurir.rs/Plusinfo.mk

Foto: Plusinfo.mk