icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Ilustracija, Foto: Vijesti.me/Siniša Luković

odlučno

CRNOGOROCI NEĆE DA TRPE GOV.A SA KRUZERA: Meštani i turisti iz Boke Kotorske imaju dokaz da strani brodovi zagađuju more

Meštani i gosti naselja Peluzica požalili su se na zagađenje koje, kako tvrde, dolazi sa kruzera.

Objavljeno: 02.09.2018. 20:55h

 

"Evo već nekoliko dana ne možemo da se kupamo na Peluzici zbog samlevenih fekalija. Upravo tako, dobro ste čuli. Potvrda da se radi o pomenutom nazovimo ga, materijalu, jeste mišljenje pomoraca iz ovog kraja koji plove na putničkim brodovima i koji znaju kako se tretira ova vrsta otpada i kako nakon toga izgleda. Zvali smo i Lučku kapetaniju, ali ovaj problem se ne rešava. Prosto je neverovatno da nam se sve ovo radi”, kazala je slušateljka Radio Kotora koja tvrdi, takođe nakon saznanja od pomoraca, i da postoje brodovi koji samo u Boki koriste štetno jeftinije gorivo puno sumpora, o čemu je Radio Kotor već pisao.


Poziv je potkrepljen fotografijama gošće iz inostranstva kojim se optužuje brod jedne poznate pomorske kompanije, fotografisan navodno u trenutku zagađenja, a koje će se proslediti nadležnim u Lučkoj kapetaniji kako bi procenili da li je reč o ekološkom incidentu.

 

Tvrdi se i da su lokacija broda, morske struje i vetar, usmerili brodsku kanalizaciju pravo ka obali naselja Muo.

 

Kurir.rs/CDM

Foto: Vijesti.me/Siniša Luković

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!