Foto: Beta AP

serija a

BLAMAŽA NAPOLIJA: Goleada Sasuola i Đenove, minimalac Lacija

Fudbaleri Sasuola pobedili su večeras na svom terenu Đenovu sa 5:3, u utakmici trećeg kola italijanskog prvenstva.

Fudbal

Djenova je povela u 27. minutu golom Kšištofa Pjenteka, ali je posle toga Sasuolo preokrenuo. Prvo je izjednačio Kevin Prins Boateng u 34. minutu, prednost je udvostručio Pol Lirola u 38, dok je treći gol postigao Kuma Babakar u 41. minutu.

Poluvreme je završeno rezultatom 4:1 za Sasuolo, pošto je fudbaler Djenove Nikolas Spoli postigao autogol u drugom minutu nadoknade vremena.

Peti gol za Sasuolo postigao je Djanmarko Ferari u 62. minutu, a posle toga dva gola postigli su gostujući igrači. Goran Pandev bio je strelac u 70. minutu, dok je Pjentek svoj drugi gol na meču i konačan rezultat postavio u 83. minutu.

Sasuolo je drugi na tabeli sa sedam bodova, a Djenova zauzima 14. mesto sa tri boda.

Fudbaleri Lacija pobedili su na svom terenu Frosinone golom Luisa Alberta u 49. minutu i ostvarili prvi trijumf u prvenstvu.

Rimski klub ima tri boda na 15. mestu, dok je Frosinone pretposlednji sa jednim bodom.

Sampdorija je kao domaćin pobedila Napoli sa 3:0. Dvostruki strelac bio je Gregori Defrel, koji je golove postigao u 11. i 32. minutu, a konačan rezultat postavio je Fabio Kvaljarela golom u 75. minutu.

To je prva pobeda Sampdorije u prvenstvu i 12. je sa tri boda, dok je Napoli pretrpeo prvi poraz i zauzima peto mesto na tabeli sa šest bodova.

Fiorentina je kao domaćin pobedila Udineze sa 1:0, a Kaljari je istim rezultatom pobedio u Bergamu protiv Atlante. U duelu Kjeva i Empolija nije bilo golova.

Kurir sport/Beta

Foto: AP