Foto: Printscreen/ Youtube

ĆUTALA GODINAMA

PROGOVORILA DEVOJČICA KOJU SU NA SILU UDALI ZA SILOVATELJA: Zakon u Americi pomaže pedofilima da izbegnu kaznu (FOTO)

Dona Polard je tek bila napunila 16 godina kada je stajala u sudnici sa serijskim pedofilom koji je stekao njeno poverenje i silovao je prethodne dve godine.

Planeta
> 08:31h

Njen zlostavljač nije imao lisice na rukama jer nije došao da odgovara pred sudom pod optužbom za gnusne zločine koji su uništili život 14-godišnje devojčice. Došao je da bi se oženio svojom žrtvom - uz saglasnost Donine majke i odobrenje države, koja ne samo da dozvoljava brakove s maloletnicama, već je i žmuri na činjenicu da zlostavljači prisiljavaju maloletne žrtve na brak.

Štaviše, čin sklapanja braka pomogao je Doninom zlostavljaču, psihologu dvostruko starijem od nje, da izbegne podizanje optužnice protiv njega zbog seksualnog zlostavljanja maloletnice i završi iza rešetaka.

"Užasnuta sam što zakon dozvoljava tako nešto. Zakoni treba da štite žrtve, a ne ljude koji ih iskorišćavaju. Moj život je upropastio pedofil koji je iskoristio zakon o braku, "kaže Dona.

Njena tragična priča nije izuzetak. Širom SAD postoje hiljade ovakvih slučajeva, a neke od žrtava nemaju ni 13 godina kada ih naterajue na brak.

Iznenađujuće je da je u većini američkih država maloletnički brak i dalje dozvoljen, a neki konzervativni političari se bore da zaštite tu praksu. Iako podaci još nisu kompletni, studija pokazuje da se u prvih 15 godina ovog veka legalno venčalo najmanje 207.459 maoletnih lica. Gotovo sve su devojčice, većina je imala 16 i 17 godina, u tri države su se legalno venčale 12-godišnjakinje, a u u 14 država 13-godišnjakinje.

U Alabami se 74-godišnjak venčao sa 14-godišnjom devojčicom, ali kao i u mnogim drugim slučajevima, uključujući i Donin, ta veza bi odvela do optužnice za silovanje maloletnice i on bi bio registrovan kao seksualni prestupnik da se sve to desilo izvan braka.

Kentaki je treća američka savezna država po broju maloletničkih brakova (posle 2.000 registrovano ih je 11.000). Zahvaljujući Doni, koja je bila među tim slučajevima, tamo je prošlog meseca uveden novi zakon koji zabranjuje brak ispod 18. godine, iako i 17-godišnjakinje mogu da se udaju pod određenim uslovima.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Youtube