Foto: Promo

Marko Milenković osvojio četvrtu titulu na 55. Ljubičevskim konjičkim igrama!

Srbija
> 14:10h

Marko Milenković je osvojio četiri titule na Ljubičevskom višeboju, tri puta za redom i 2014.godine.

foto: Promo

Milenković je u finalu višeboja osvojio 14 bodova i postavio novi rekord u kurirskom jahanju. On je zadatu deonicu prešao za 22 sekunde i 69 stotinki. Pobedom na Ljubičevskom višeboju Marko Milenković je porad plašta i sablje, koja mu je ostala u vlasništvu zbog tri uzastopne osvojene titule, osvojio i 625 000 dinara.

foto: Promo

Na drugo mesto se plasirao Andrija Sterđević. On je na takmičenju nastupao na grlu Elba i osvojio 10 bodova. Njemu je pripala novčana nagrada od 312 500 dinara. Treće mesto osvojio je Slađan Mladenović koji je osvojio 9 bodova. Njemu je pripala nagrada od 187 500 dinara. Mladenović je nastupao na grlu Lahi Dona. Četvrto mesto osvojio je Davorin Živković sa 8 osvojenih bodova. On je nastupio na grlu Kaheil i pripala mu je nagrada od 125 000 dinara.

foto: Promo

Plašt i sablju Marku Milenkoviću uručio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović. „Treći put za redom osvojio je titulu i zasluženo mu je pripala sablja viteza. Još jednom podvlačim da je ovo istorijski trenutak i prvi put se desilo za ovih 55 godina da nekome pripadne ova sablja viteza“, izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

foto: Promo
foto: Promo
foto: Promo

Grlo Atil Trlić je pobedilo u Kupu Ljubičeva, njega je jahao džokej Perović. Novčana nagrada za pobednika „Kupa Ljubičeva“ iznosila je 1 000 000 dinara. Grlo Quick Viervil je osvojilo glavnu kasačku trku dana „Knez Mihailo“. U sulkama ovog grla bio je Pantić. Quick Viervil i Pantić osvojili su 360 000 dinara.

D.G.