icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Kurir

Simbolično obeležen kraj raspusta i početak školske godine

ŠABAC U ZNAKU SPORTA, REKREACIJE I DRUŽENJA: Omladina Nove stranke organizovala tradicionalni basket turnir (FOTO)

Objavljeno: 03.09.2018. 08:03h

 

ŠABAC - Klub Foruma mladih Nove stranke Šabac organizovao je treći, sada već tradicionalni, basket turnir na terenima rekonstruisanog prostora nekadašnjeg Koš kluba.


 

foto: Kurir

 

Mladi Nove Šabac na jedan simboličan način želeli su da obeleže završetak raspusta i početak školske godine, kao i skrenuti pažnju na nužnost i dobrobit rekreativnog bavljenja fizičkim aktivnostima, Nova stranka smatra da škola nije mesto za regrutaciju budućih profesionalnih sportista i da profesionalni
sport ne treba da bude deo obrazovnog sistema, navodi se u saopštenju ove organizacije.

 

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir

 

"Mi dajemo prednost rekreativnom sportu i fizičkoj kulturi, u rekreativnom sportu rezultat je manje bitan, dok u je u profesionalnom i takmičarskom najbitniji, rekreativni sport se bazira na principima slobodne, umerene i prijatne fizičke aktivnosti, a materijalna ulaganja u rekreativni sport su manja. Poseban akcenat ove kacije bilo je na ravno prijatno druženje sa prijateljima iz drugih srodnih stranaka, koje treba da se nastavi i u narednom periodu", saopštila je NOVA uz iskazanu posebnu zahvalnost svima koji su se odazvali i uzeli učešće na turniru.

 

foto: Kurir

 

Pobednik turnira je ekipa SPO-a, drugo mesto zauzeli su mladi iz Foruma mladih Nove stranke Beograd, dok je treće plasirana ekipa ženski sastav Nove stranke Šabac.

 

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir

 

"Pobedniku sve čestitke i još jednom zahvalnost svim učesnicima na odzivu. Nadamo se da će turnir prerasti u tradicionalni i da ce dogodine svakako biti veći broj učesnika i ekipa", zaključuju omladinci NOVE.

 

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!