icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Shutterstock

Odmah pogledajte svoje noge

AKO IMATE OVO NA NOGAMA, PRETI VAM IZNENADNA SMRT: Ovaj simptom nikako ne smete da ignorišete!

Objavljeno: 03.09.2018. 11:43h

 

Simptomi koji ukazuju na srčani udar su bol u grudima, gubljenje daha ili pojačano znojenje, a malo ko zna za ovaj znak koji se primećuje na nogama, piše Lepa & srećna.


 

Srčani udar nastaje kada je blokiran dotok krvi do srca, a tada srčani mišić postaje oštećen i život je ozbiljno ugrožen. Pored glavnih simptoma, na srčani udar ukazuju i otečene noge, zglobovi i stopala. Stručnjaci ističu da ukoliko srce ne funkcioniše pravilno, dolazi do skupljanja vode u ekstremitetima. Ovo stanje naziva se edem (otok) i tokom vremena može se pogoršavati.

 

Takođe, kada srce ne pumpa krv dovoljno brzo, krv je blokirana u venama i uzrokuje oticanje. Problemi sa srcem mogu ugroziti i rad bubrega tako što otežavaju bubrezima da ukone višak tečnosti i natrijuma iz tela pa dolazi do oticanja i nadimanja. Međutim, simptomi za srčani udar često se razlikuuju od osobe do osobe, ali ukoliko primetite otečene noge i druge simptome koji ukazuju na probleme sa srcem, hitno se obratite lekaru i sačuvajte svoje zdravlje i život.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

UPOZORENJE NA VISOK PRITISAK KOJE NE SMETE IGNORISATI

 

AKO IMATE OVO NA JEZIKU, HITNO IDITE KOD LEKARA

 

SAMO 1 KAŠIČICA OVOG ZAČINA TOPI SALO NEVEROVATNOM BRZINOM

 

 

(Kurir.rs / Lepa & srećna / Foto:Shutterstock)

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!