Foto: Privatna arhiva

SPEKTAKL

ČEFERIN OKUPIO SVE LEGENDE NA JEDNOM MESTU: Bivše fudbalske zvezde na humanitarnom meču u Sloveniji (FOTO)

Veliki fudbalski spektakl u humanitarne svrhe minulog vikenda odžan je u slovenačkom seocetu Bilje. Na poziv predsednika UEFA, Aleksandra Čeferina, odazvao se veliki broj fudbalskih asova, pa zato i ne čudi podatak da se na tribinama lokalnog stadiona, u mestu koje ima svega hiljadu stanovnika, okupilo preko četiri hiljade ljubitelja fudbala.

Fudbal
> 17:54h

Među protagonistima na terenu bila su i dvojica naših bivših reprezentativaca Dejan Stanković i Nemanja Vidić, a njima uz rame, osim pomenutog Čeferina, bili su još Luis Figo, Frank De Bur, Rikardo Karvaljo, Kristijan Karembe, Pjer Van Hojdonk, Alesandro Del Pjero, Marko Materaci, Nuno Gomeš, Toto Skilaći, Gaiska Mendijeta, Dmitar Berbatov, Robi Kin, Bernardo Koradi, Antonio Nikopolidis, brojni bivši slovenački reprezentativci, ali i predsednik Slovenije Borut Pahor koji se okušao kao golman.

foto: Privatna arhiva

Kompletan prihod od ulaznica, ali i sa aukcije od prodaje dresova Kristijana Ronalda, Harija Kejna, Antuana Grizmana, Nejmara, Roberta Levandovskog i tenisera Rodžera Federera, namenjen je humanitarnoj fondaciji "Komon gol" (Common goal), čiji je suosnivač španski fudbaler Huan Mata.

Iako je rezultat bio u drugom planu, crveni tim za koji su nastupali Stanković i Vidić, a sa klupe predvodio Portugalac Andre Viljas-Boaš, pobedio je plavi tim sa 6:1 koji je u ulozi trenera vodio slovenački selektor Tomaž Kavčić.

foto: Privatna arhiva

U prvom poluvremenu mrežu predsednika Slovenije Boruta Pahora zatresli su Čeferin i Velentinčić, a u nastavku su se u strelce upisali još Figo, Van Hojdonk i Novaković dva puta. Počasni gol za plave postigao je Del Pjero.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: