Foto: Kurir

Ideja

VESELE ŽENE MILANOVАČKE: Osnovale Fejsbuk grupu o receptima, horoskopu, dijetama…

Osnivači kažu da se ideja rodila dok su jedne večeri komentarisale situacije iz svakodnevnog života, i uvidele da je vrlo malo prostora da žene mogu diskutovati o običnim stvarima - kućnim radinostima, receptima za kolače, torte, zimnicu, sokove od organskog voća i povrća, kozmetici, frizerima...

Srbija
> 21:59h

Kada grad u kome živite ima 24 hiljada stanovnika, kao što je to Gornji Milanovac, a vaša Fejsbuk stranica preko pet hiljada članova, onda je to svakako, što kaže naš narod - vest za novine.

O tome zasigurno nisu ni slutile umetnica Tanja Avramović i njena rođena sestra profesor Jelena Krčmar.

Kažu da se ideja rodila dok su jedne večeri komentarisale situacije iz svakodnevnog života, i uvidele da je vrlo malo prostora da žene mogu diskutovati o običnim stvarima - kućnim radinostima, receptima za kolače, torte, zimnicu, sokove od organskog voća i povrća, kozmetici, frizerima...

Tanja Avramović i Jelena Krčmarfoto: Kurir

Prva se učlanila Kristina Kadović. I tako je sve krenulo.

- Grupa je počela munjevito da se širi, a tome su doprinele mnoge Milanovčanke.

Ima mnogo žena koje ne znaju i nemaju kako da plasiraju svoje proizvode, kao i onih koje nemaju osnovne uslove za život. Sve žene sarađuju međusobno kupujući jedna od druge te iste proizvode, a svakodnevno se pojavi informacija da je nekoj potrebna pomoć.

Naravno rešimo problem, gotovo uvek neko pritekne u pomoć i poklone šta je potrebno - kaže osnivač grupe Tanja Avramović.

Kristina Kadovićfoto: Kurir

Grupa je i zabavnog karaktera što se može videti po objavama. Žene polemišu o raznoraznim temama, o receptima, horoskopu, dijetama…

Neretko trgovci i frizeri prođu i “ženski strašni sud”. Gde je dobar a loš burek, koji frizer je zadovoljio strogi ženski kriterijum. Organizuju se i nagradne igre.

- Naravno sve je na dobrotvornoj osnovi, a radovalo bi nas da u budućnosti grupa preraste u organizaciju za prava žena, koju mogu da podrže i državne institucije.

- U prvom planu nam je pomoć samohranim majkama bez posla i krova nad glavom. Doniramo poklone svako ko koliko može - kaže Tanja, koju raduje da žene širom Srbije prihvataju pozitivnu energiju Milanovčanki.

A u objavama ima i smeha i suza. Kao i kod svih žena uostalom.

D.Ilić