icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Dragana Udovičić

Ministar odbrane jasan

Vulin: Što je Srbija snažnija to će i Republika Srpska biti sigurnija

Vulin je na manifestaciji Dani Republike Srpske u Srbiji kazao da, ukoliko su ujedinjeni bez obzira gde žive, Srbi mogu da se nadaju da će jednom i zauvek rešiti svoje nacionalno pitanje

Objavljeno: 03.09.2018. 23:49h

 

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da što Srbija bude bila snažnija, stabilnija i sigurnija, to će i Republika Srpska biti snažnija, stabilnija i sigurnija, jer to jedno bez drugog ne ide, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


 

Vulin je na manifestaciji Dani Republike Srpske u Srbiji kazao da, ukoliko su ujedinjeni bez obzira gde žive, Srbi mogu da se nadaju da će jednom i zauvek rešiti svoje nacionalno pitanje.

 

On je dodao da je Republika Srpska jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i da uvek može računati na njenu podršku.

 

"Kao što nećemo dozvoliti nove 'Oluje', kao što nećemo dozvoliti nikakve nove pogrome i nove Jasenovce, tako ćemo učiniti sve da Republika Srpska i Srbija i čitav naš region žive u miru i stabilnosti", rekao je Vulin i dodao da je Srbija čuvar Dejtonskog sporazuma i da poštuje integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

 

Vulin je kazao da Ministarstvo odbrane Srbije nikada nije više novca ulagalo u odbrambenu industriju Repulike Srpske i najavio da će takva saradnja biti nastavljena.

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!