Foto: Printscreen

Pravac kupe i neka se petice samo nižu!

ZA SREĆAN I USPEŠAN POLAZAK U ŠKOLU: Prvacima na Savskom vencu podeljene đačke torbe

Beograd
> 09:53h

BEOGRAD - Gradska opština Savski venac i ove godine je obezbedila đačke torbe i školski pribor za sve prvake na svojoj teritoriji kako bi im ulepšala početak školovanja.

foto: Printscreen

Predsednica opštine Irena Vujović i član opštinskog Veća Vladimir Novaković jutros su prvacima u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ poželeli dobrodošlicu u školske klupe i uručili poklone, a potom su sa direktorkom škole Vesnom Baračkov obišli i školske prostorije u kojima su tokom leta izvedeni radovi.

Vujovićeva je navela da je Opština Savski venac iskoristila period letnjeg raspusta za uređenje školskih objekata, te da su u okviru tekućeg održavanja u sedam osnovnih škola izvedeni neophodni radovi - krečenje učionica, saniranje sala za fizičko, toaleta, hodnika, popravka instalacija, kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

foto: Printscreen

"U OŠ "Petar Petrović Njegoš" renoviran je kabinet za fiziku i hemiju i izvedeni su molerski radovi. Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa osnovnim školama na teritoriji opštine i trudimo se da im izađemo u susret za sve što je u našoj nadležnosti", rekla je Irena Vujović, dodajući da je prioritet da deca imaju što bolje uslove za rad tokom školovanja.

foto: Printscreen

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Vesna Baračkov je istakla da se ova škola prvi put nakon 15 godina raduje velikom broju prvaka, jer su ove godine upisana čak tri odeljenja. Ona je pohvalila saradnju sa Opštinom Savski venac i zahvalila se rukovodstvu opštine na uređenim učionicama ali i što brinu o potrebama škole i učenika.

foto: Printscreen

Priredba za prvake u jutarnjim časovima održana je i u OŠ „Isidora Sekulić“ koju su posetili članovi opštinskog Veća Uroš Tripković i Danijela Mirjanić. Do kraja dana predstavnici Opštine obići će i ostale škole na Savskom vencu i njihove prvake obradovaće poklonima za prvi školski dan.

foto: Printscreen

Na Savskom vencu je ove godine u šest osnovnih i tri specijalne škole upisano 375 đaka prvaka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Opština Savski venac)