Foto: Fonet

Bravo

ARUNOVIĆ ISPUNILA NORMU ZA TOKIO! Tri srebra za Srbiju na SP!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i došla do prve srpske norme za Olimpijske igre u Tokiju.

Ostali sportovi
> 10:00h

Arunović je imala rezultat od 239,8 krugova, za 1,3 lošiji od Grkinje Ane Korakaki, osvojivši svoju petu svetsku medalju.

Na šampionatu u Čangvonu srebro je osvojio i Damir Mikec u disciplini malokalibarski pištolj na 50 metara, koja nije u olimpijskom programu.

Mikec je imao 562,3 kruga, za 1,9 slabije od Indijca Oma Prakaša Mitarvala, dok je treći bio Korejac Demjung Li sa 560,4.

Treće srebro za Srbiju doneli su u ekipnoj konkurenciji malokalibarskim pištoljem Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić.

Udovičić čestitao Arunović osvajanje srebrne medalje

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas Zorani Arunović osvajanje srebrne medalje na Prvenstvu sveta u streljaštvu u Čangvonu, u Južnoj Koreji.

"Vicešampionka sveta naša sjajna Zorana Arunović!!! Svaka čast Zorana na ovoj prestižnoj tituli i na prvoj izborenoj normi za Srbiju za Olimpijske igre 2020!!! Čestitam Zorani, njenom stručnom štabu i Streljačkom savezu Srbije na ovom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: