Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

obišli osnovnu školu "23. OKTOBAR"

MIHAJLOVIĆEVA SA ČEPURINOM U SREMSKIM KARLOVCIMA: Prijateljstvo Srbije i Rusije stameno, zajedno i u teškim trenucima

Društvo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas, zajedno s ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima ruskih i srpskih železnica, Osnovnu školu "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima.

Ona je djacima poželela puno uspeha u novoj školskoj godini i zahvalila ambasadoru Rusije i ruskim železnicama na svemu što su uradili za tu školu, saopštilo je Ministarstvo građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ruska kompanija RŽD internešenel je u školi "23. oktobar" obnovila učionicu za ruski jezik i opremila je.

"Kabinet za ruski jezik daje vam mogućnost ne samo da učite ruski jezik, nego i da učite o jednoj prelepoj i veličanstvenoj zemlji. Da učite o srpsko-ruskom prijateljstvu, koje se pokazalo kao jako i stameno u teškim periodima u prošlosti, kao i o velikim ruskim književnicima i svetskim klasicima. Nova učionica pokazuje i koliko smo snažniji kad smo zajedno i kad se povezujemo, a znanje jezika je put do toga", rekla je Mihajlović.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Ambasador Aleksandar Čepurin čestitao je učenicima početak školske godine i istakao da je njihov glavni zadatak da dobro uče, što je važno i za zemlju, jer su pametna deca njena budućnost.

On je zahvalio ruskim železnicama i na organizaciji takmičenja i izleta srpske dece u Rusiju, koji dodatno doprinose međusobnom prijateljstvu i povezivanju.

Generalni direktor RŽD internešenela Sergej Pavlov rekao je da Srbiju i Rusiju spaja divna istorija i da vlade dve zemlje rade na negovanju i unapređenju tih odnosa.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Najavio je da će ta kompanija nastaviti da pomaže srpskim školama.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković rekao je da su Sremski Karlovci bitni za istoriju srpske države, srpske crkve i obrazovanja.

"Ono što su nekad radili za škole bogati pojedinci danas rade društveno odgovorne kompanije, među kojima je i RŽD, koji modernizuje prugu od Stare Pazove do Novog Sada", rekao je Milenković.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije

Osnovna škola u Sremskim Karlovcima četvrta je škola u Srbiji u koju je RŽD internešenel do sada ulagao, a prethodno su obnovljene škole u Pančevu, Golubincima i Vranju, gde je ota kompanija takodje radila rekonstrukciju pruga.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kabinet potpredsednice Vlade Srbije)