Foto: Saša Pavlić

Legenda Partizan otvorila dušu

OPLEO PO CRNO-BELIMA! MILIVOJE ĆIRKOVIĆ ZA KURIR: Sa POLOVNJACIMA se ne ide u Evropu, hoćemo promene, a ne bombe lažne!

Eliminacija iz Evrope, promena trenera, očajan start u domaćem prvenstvu, promenjeno gotovo pola tima... Kriza je zahvatila Partizan, a što je najgore, ne vidi njen skori završetak. I navijači su digli glas.

Fudbal
> 21:12h

Protiv Bačke, Grobari su istakli transparent čija je poruka bila kristalno jasna "kako posluješ tako ti se vraća, ne možeš u Evropu bez krštenog igrača. Hoćemo promene, a ne bombe lažne, nastavite li ovako sve tribine biće prazne".

Legenda kluba iz Humske, Milivoje Ćirković potpuno razume gnev navijača.

- Navijači su uvek bili 12. pa i 13. igrač i oni imaju veliki uticaj na sve šta se dešava. Dolaze na stadion i kada je kiša, kad je plus 40, pa i hiljadu kad ih ima, oni su tu. Imaju pravo da kažu svoje mišljenje - počeo je priču Ćirković za Kurir.

Njih stav je da ovo nije Partizan kakav treba da bude.

- Pogotovo čim veća grupa tako razmišlja znači da imaju razloga za to. Navijači vide šta se dešava, oni ne mogu da se prevare. Finansijski loše stojimo, pa dolaze igrači koji su jeftini ili dovedeni za džabe, a samim tim sve vam je jasno. To je onda neki određen kvalitet.

Mada, iskreno rečeno, teško je dovesti kvalitetne i skupe igrače u Srbiju.

- Zašto neko ne izađe i jasno i glasno kaže - mi ne možemo da vodimo skupa pojačanja, oslanjamo se na školu, da je ponovo dignemo, to uporno ponavljam. Mi sada dovodimo 7-8 igrača koji su samo broj! I to konstantno traje, u svakom prelaznom roku pola tima ode, pola tima dođe. Pa, više ne znam ni ko je u timu, ko je licenciran, a ko nije. Džaba nam i Zemunelo i treneri, kada više nemamo taj proces stvaranja igrača koji traje godinama.

U srećna crno-bela vremena kada se u Humskoj igrala LŠ, nije se radilo ovako.

- U te dve Lige šampiona gro igrača je bilo iz škole. Dovedeni su Taribo Vest i Drulović, ali to su provereni igrači. A, mi sada dovodimo igrače koje, da ih ne uvredim, ne znam da li su sposobni da nose breme Partizana - u metu gađa Milivoje Ćirković.

M. Bjelinić

Bata me oduševio, daće svoj život za Partizan!

U moru problema u Humskoj, nazire se i jedna svetla tačka - Zoran Bata Mirković. Mladi stručnjak izvlači maksimum iz tima koji mu je ostavljan. - Očekivao sam da će mu trebati mesec, dva da sklopi mozaik i da Partizan počne da igra dobro. Međutim, već na prvom meču protiv Bešiktaša oduševio mi je kako je brzo uspeo sve da dovede do dobrog nivoa. Ekipa je tračala i borila se, daleko više nego u prethodnim mečevima. E, sad revanš... Suvi kvalitet igračkog kadra, Turci su, čini se, pa pola snage to rešili.

Kurir sport