icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Marina Lopičić

NAKON POGIBIJE RADNIKA IZ KRALJEVA

INSPEKCIJA NA TERENU UTVRDILA PROPUSTE: Obustavljeni radovi na gradilištu u Kneza Miloša

Objavljeno: 04.09.2018. 15:19h

 

BEOGRAD - Gradski građevinski inspektor obustavio je radove na gradilištu u ulici Kneza Miloša gde je 29. avgusta poginuo radnik iz Kraljeva.


 

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za inspekcijske poslove građevinski inspektor doneo je rešenje kojim je obustavio dalje radove na objektu u ulici Kneza Miloša, osim radova na zaštiti iskopa temeljne jame i susednih objekata do ispunjenja svih mera iz rešenja.

 

Neposredno po saznanju da se na gradilištu dogodila nesreća sa smrtnim ishodom, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršio je inspekcijski nadzor i utvrdio da investitor poseduje građevinski dozvolu i potvrdu o prijavi radova izdate od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, ali da nije obezbeđen zakonom propisan projekat za izvođenje, vezano za izvedene radove na gradilištu kao i da se ne vrši propisano osmatranje tla i objekta.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbog utvrđenih propusta biće preduzete zakonom propisane kaznene mere protiv svih odgovornih lica.

 

Radi utvrđivanja da li je došlo do povrede profesionalnih standarda i normativa odgovornih lica na gradilištu, građevinski inspektor će uputiti prijavu Inženjerskoj komori Srbije.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!