Foto: Vladimir Šporčić

ISTRAGA Zbog skandala na ekskurziji

SKANDALOZNA EKSKURZIJA! Protiv profesorke Šakire prekršajni postupak, ona tvrdi da je OŠTEĆENA kao i đaci

Društvo

Protiv profesorke istorije Devete beogradske gimnazije Snežane Martić Šakire i njene koleginice Mirjane Stanišić, koja predaje u gimnaziji u Lazarevcu, koje su organizovale skandaloznu ekskurziju za 106 đaka u Španiju, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka!

foto: Vladimir Šporčić

- Profesorke se nisu pojavile u prostorijama turističke inspekcije. Umesto njih je došao njihov pravni zastupnik koji nam je izneo njihovo viđenje stvari - kaže za Kurir pomoćnica ministra trgovine i turizma Vera Božić Trefalt.

Ona dodaje da profesorke smatraju da su oštećene kao putnice, a ne da su posrednice.

- Protiv njih su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, jer mi smatramo da su posrednici u organizovanju turističkog putovanja. Istovremeno smo dokumentaciju prosledili MUP - navodi Božićeva.

foto: Facebook

Da podsetimo, deca su na put krenula 11. jula, da bi u Ljoret de Maru, umesto da budu smešteni u hotel, ostala na ulici. Đaci su morali ponovo da plate noćenje, a ostali su i bez uplaćenih izleta. Za organizaciju putovanja bila je zadužena agencija B2R, kojoj joj je nakon ovog skandala oduzeta licenca. Profesorku Snežanu Martić čeka pokretanje disciplinskog postupka.

Kurir.rs/ M. B./ Foto: Vladimir Šporčić, Facebook