Projekat Pokrainske vlade

Mirović: U protekle dve godine investirano više od 700 miliona dinara u vodovodnu mrežu!

Srbija

Pokrajinska vlada u protekle dve godine investirala više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u AP Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je nakon obilaska radova na opremanju i povezivanju bunara na izvorištu „Irig“ i uručenja ugovora iz oblasti vodosnabdevanja, koje je danas upriličeno u Neradinu u opštini Irig, rekao da je to jedno od najvažnijih pitanja u Vojvodini jer, kako je istakao, i dalje veliki broj opština i naseljenih mesta nema kvalitetnu pijaću vodu.

  • Politika Pokrajinske vlade je jasna. Cilj nam je da održimo nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima širom Vojvodine- naveo je Mirović.

U cilju povećanja kvaliteta vode i unapređenja vodosnabdevanja Pokrajinska vlada će naredne godine, kako je najavio, izdvojiti i značajnija sredstva u ove namene.

  • Predstavnicima 20 lokalnih samouprava danas su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti više od 350 miliona dinara i to je veoma značajno za Vojvodinu - kazao je predsednik Mirović.