Foto: Beta, Emili Vas

OTKRIVAMO

GLASALI IZ STRAHA: Veliki broj demokrata se protivilo ulasku u Savez za Srbiju, ali se plašili KAZNE!

Iako je saopšteno da je devet članova Glavnog odbora Demokratske stranke glasalo protiv ulaska ove stranke u Savez za Srbiju (SZS), istina je da znatno veći broj demokrata nije za ovo udruživanje, ali su glasali drugačije u strahu od odmazde, saznaje Kurir.

Politika

Protiv ulaska DS u SZS glasali su Dragoljub Mićunović, Dragan Šutanovac, Nataša Vučković, Radoslav Milojičić Kena, Gordana Čomić, Miroslav Vasin i Vida Ognjenović.

- Protiv ulaska DS u Savez je veliki broj članova GO DS. Međutim, kad je došlo do glasanja, postignut je dogovor da samo ovih devet najistaknutijih članova DS glasaju protiv toga, a da ostali ne "bodu oči" rukovodstvu. Jednostavno, ovi koji su glasali protiv su "jaki", narodni poslanici su i teško da bi se rukovodstvo drznulo da ih na bilo koji način disciplinuje, dok ostalima niko ne bi mogao da garantuje da protiv njih ne bi poveli odmazdu - kaže izvor Kurira iz DS.

Šef demokrata Zoran Lutovac nije odgovarao na poruke ovim povodom.

foto: Nebojša Mandić

Radoslav Milojičić Kena kaže da nije glasao za saradnju sa SZS jer je za poštovanje i nastavak politike DS od pre 28 godina. - Ako neko želi da menja politiku DS i da nam Ratko Mladić bude heroj, a ne ratni zločinac, onda da se sazove Programski savet - kaže Milojičić.

I Vasin kaže da je protiv ulaska u Savez jer smatra da demokrate ne mogu biti u istoj koaliciji s Dverima.

Kurir/K.B./Foto: Beta/Emili Vas