Foto: Dragan Kadić

reagovanja

MATIJA BEĆKOVIĆ O AKADEMIKU: Vladeta je bio jedan od retkih koji nikad nije krio svoju veru! (FOTO)

Pop kultura
> 19:46h

Upokojio se naš plemeniti veliki duhovnik. On je i naše izgubljene duše spasavao u ovim teškim vremenima, samo su neki od poruka kojima se sagovornici Kurira opštaju od akademika Vladete Jerotića.

foto: Damir Dervišagić

Matija Bećković Nikad nije krio veru

- Jedan od retkih koji nikad nije krio svoju veru i u ono vreme kad je bilo proskribovano. Toliko smo se bili navikli na njega da smo mislili da će živeti večno. A možda i hoće.

foto: Vlada Srbije

Ana Brnabić Živeće večno kroz svoja dela

- Napustio nas je čovek velikog talenta, istaknuti lekar, neuropsihijatar i književnik, ostavivši neprocenjiv trag, kako kroz svoja napisana dela tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja. Otišao je erudita koji će uvek živeti s nama zahvaljujući delima po kojima ćemo ga uvek pamtiti.

foto: Privatna Arhiva

Radmila Smiljanić, operska diva Spasavao je naše izgubljene duše

- Upokojio se naš plemeniti veliki duhovnik - smiraj njegovoj duši i beskrajna zahvalnost što je i naše izgubljene duše spasavao u ovim teškim vremenima.

Vjera Mujović Bio je živi mudrac

- Vladeta Jerotić je za mene bio mudrac i kao svi veliki ljudi, govorio je jednostavno i svi su mogli da ga razumeju - od bakalina do akademika. Nikad nije bio zbunjen i za sva pitanja uvek otvoren. Uvek bih nešto iz njegovih beseda mogla da primenim na svoje dileme i životne situacije, od onih krajnje intimnih i duhovnih do svakodnevnih i banalnih.

foto: Dado Đilas

Vladan Vukosavljević Davao je odgovore na goruća pitanja

- Jerotić je u svom predanom, višestranom i neodustajnom umnom radu spajao ono što mnogi nisu znali i smeli. Suočavao je moderna znanja o čoveku sa hrišćanstvom i predanjem Svetih otaca i pokazivao da nismo u znanju o sebi odmakli od drevnih mudrih podvižnika. Štaviše, pokazao je koliko u svesti o čovečjem sklopu i cilju zaostajemo. Davao je odgovore na goruća pitanja savremene ljudskosti, osvešćivao i prosvećivao.

Kurir.rs/ Foto: Dragan Kadić