Foto: Promo

Za pohvalu

Grad Bor poklonio udžbenike đacima od prvog do četvrtog razreda

Srbija
> 14:11h

Na početku nove školske godine u borskim školama, po prvi put u školske klupe selo je oko 400 prvaka. Grad Bor je ove godine đacima od prvog do četvrtog razreda obezbedio besplatne udžbenike koje je finansirao iz lokalnog budžeta. Povodom prvog dana škole, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i član veća zadužena za obrazovanje Tamara Paunović, obišli su OŠ "Branko Radičević" i prisustvovali priredbi koju su đaci starijih razreda pripremili za đake prvake.

  • Kao što smo prošle godine obećali, upravo na ovom mestu, ove godine ispunjavamo dato obećanje. Grad Bor je ove godine nabavio besplatne udžbenike za đake od prvog do četvrtog razreda, 20 hiljada udžbenika vrednosti 9 miliona i tri stotine hijada dinara. Ove godine smo prvi put uveli ovu praksu, koju ćemo sa sigurnošću nastaviti i u sledećoj godini. Ono što smo danas obećali to je da ćemo u sledećoj godini srediti sve đačke klupe u osnovnim i srednjim školama, a od 2020. godine ćemo sigurno razmišljati o mogućnosti da se besplatni učenici obezbede i đacima od petog do osmog razreda borskih škola - istakao je prilikom posete gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Pored besplatnih udžbenika, grad Bor je iz lokalnog budžeta đacima prvacima obezbedio i poklon pakete, neophodnog školskog pribora za početak školovanja.

  • Ovo je zaista lepa praksa, koju sa zadovoljstvom održavamo. Uz besplatne udžbenike, ovo je značajno rasterećenje za roditelje, što je još jedan od načina na koji grad Bor brine o jačanju obrazovanja i populacione politike. Ono što smo danas obećali to je da ćemo u sledećoj godini srediti sve đačke klupe u osnovnim i srednjim školama, a od 2020. godine ćemo sigurno razmišljati o mogućnosti da se besplatni učenici obezbede i đacima od petog do osmog razreda borskih škola. U narednoj godini ćemo sa sigurnošću nastaviti sa investicijama i prednost dati seoskim školama - naglasio je gradonačelnik Milikić.

D.G.