Foto: Kurir

prioritet ostanak mladih

OBEĆANO - URAĐENO: Čelnici Kraljeva ponovo u selu Petropolju, radi se put koji meštane povezuje sa gradom

Srbija

Nije dugo trebalo čelnicima opštine Kraljevo da ispune svoje obećanje da će pomoći mladima u selu koji su ostali u selu Petropolje. Prioritetni problemi ovog sela su asfaltiranje deonice kojom bi se spojio put da Zakutom, a samim tim i sa magistralnim putem Kragujevac-Kraljevo. Radove su danas obišli gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i Nenad Marković, predsednik Skupštine grada.

foto: Kurir

- Sledeće godine put će biti u potpunosti spojen i asfaltiran. U gradu Kraljevu sada se realizuje niz strateških projekata, očekujemo da u naredne dve godine zaposlimo šest hiljada ljudi. Ali prioritet je i da nam mladi ostanu u selu-kaže gradonačelnik Terzić. Prema rečima Nenada Markovića, predsednika kraljevačkog parlamenta, akcija našeg lista u kojoj se zalaže za ostanak mladih u šumadijskim selima polazuje se ima svoju misiju i plodonosnost.

-Često je nedostatak komunikacije, papirologija problem. Otuda smislenost ove akcije dolazi do izražaja-kaže Marković.

foto: Kurir

Ovde je rešen još jedan problem u dogovoru sa Domom zdravlja u Kraljevu. U Petropolju će jednom nedeljno dolaziti doktori, što značajno olakšava staračkom stanovništvu.

foto: Kurir

U ovom selu i susednoj Zakuti živi pedesetak mladih koji se bave stočarstvom i poljoprivredom. Ima domaćinstva koja imaju i po 120 ovaca, pedesetak grla stoke i obrađuju po tridesetak hektara zemlje.

(Kurir.rs/D. Ilić foto:Kurir)