icon-commentsicon-galleryicon-reacticon-totopicon_react
Foto: Kurir

prioritet ostanak mladih

OBEĆANO - URAĐENO: Čelnici Kraljeva ponovo u selu Petropolju, radi se put koji meštane povezuje sa gradom

Objavljeno: 04.09.2018. 17:52h

 

Nije dugo trebalo čelnicima opštine Kraljevo da ispune svoje obećanje da će pomoći mladima u selu koji su ostali u selu Petropolje. Prioritetni problemi ovog sela su asfaltiranje deonice kojom bi se spojio put da Zakutom, a samim tim i sa magistralnim putem Kragujevac-Kraljevo. Radove su danas obišli gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i Nenad Marković, predsednik Skupštine grada.


 

foto: Kurir

- Sledeće godine put će biti u potpunosti spojen i asfaltiran. U gradu Kraljevu sada se realizuje niz strateških projekata, očekujemo da u naredne dve godine zaposlimo šest hiljada ljudi. Ali prioritet je i da nam mladi ostanu u selu-kaže gradonačelnik Terzić. Prema rečima Nenada Markovića, predsednika kraljevačkog parlamenta, akcija našeg lista u kojoj se zalaže za ostanak mladih u šumadijskim selima polazuje se ima svoju misiju i plodonosnost.

 

-Često je nedostatak komunikacije, papirologija problem. Otuda smislenost ove akcije dolazi do izražaja-kaže Marković.

 

foto: Kurir

Ovde je rešen još jedan problem u dogovoru sa Domom zdravlja u Kraljevu. U Petropolju će jednom nedeljno dolaziti doktori, što značajno olakšava staračkom stanovništvu.

 

foto: Kurir

U ovom selu i susednoj Zakuti živi pedesetak mladih koji se bave stočarstvom i poljoprivredom. Ima domaćinstva koja imaju i po 120 ovaca, pedesetak grla stoke i obrađuju po tridesetak hektara zemlje.

 

(Kurir.rs/D. Ilić foto:Kurir)

 

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!