Foto: Printscreen/Youtube

izazivaju žmarke

OD SOFIJE KOJA HOĆE DA UNIŠTI SVET DO DETETA KOJEG BI SE I ROĐENA MAJKA PLAŠILA: Pogledajte snimke NAJJEZIVIJIH robota ikada napravljenih (VIDEO)

Stručnjaci već neko vreme upozoravaju na opasnosti kada je u pitanju razvitak robota. Naime, neki od vodećih naučnika rekli su kako bi robotičari trebalo da imaju na umu interese čovečanstva pri stvaranju pametnih robota, kojih je svakim danom sve više.

Planeta
> 22:14h

I dok naučnike roboti plaše zato što se mogu koristiti kao oružje protiv čovečanstva, većina ljudi ih se boji zbog neprirodnog izgleda i nekih uznemirujućih izjava.

Ovi roboti samom pojavom stvaraju jezu, a pogledajte i zašto.

"Želim da uništim ljude"

Sofija je humanoidni robot koga je projektovala kompanija Hanson Robotiks iz Hong-Konga, a postala je poznata kada ju je u martu 2016. njen tvorac David Hanson pitao: "Želiš li uništiti ljude?… Molim te kaži ne!".

Ali, Sofija je odgovorila "O.K. Uništiću ljude".

"Samo ubacite u nju filmove "Kum". Šta je najgore što se može dogoditi?", cinično se pitao Ilon Mask koji baš kao i brojne kolege naučnici nisu nimalo oduševljeni ovakvim, za neke nepromišljenim, tehnološkim razvojem.

Ćerka Džordana Volfsona

Život joj je podario umetnik Džordan Volfson, obukavši je u belu haljinu i stavuvši joj masku inspirisanu stravičnim pozorišnim s polu-ljudima, polu-vranama. Robot je programiran da, pomalo jezivo, pleše na pop pesme ispred ogledala, u blatnjavoj haljini.

"Starim, gojim se, ne verujem u Boga", neke su od "ljupkih stvari koje govori ova jeziva dama, a snimio ih je njen tvorac.

Za razliku od većine robota, ona je stvorena sa svrhom da bude uznemirujuća, a otkrivena je 2014. godine u muzeju u Los Anđelesu, kako bi svi "uživali" u njoj.

Maleni, jezivi robot

Ako se bojite horora s decom, možda je najbolje da prestanete da čitate priču o robotu CB2. On ima mozak deteta, a odgovara na facijalne ekspresije i zvuk, pa je sposoban da uči od ljudi.

Ideja je da nas CB2 nauči više o razvoju deteta, ali da nas u procesu i "istraumatizuje".

CB2 nastao je 2007. godine, ali od 2009. se o njemu nije baš puno čulo. U svakom slučaju, CB2 definitivno zaslužuje da bude među top tri najjezivija robota.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Printscreen/Youtube